De perfecte bruiloft – Katy Birchall

Een boek over bruiloften is toch ultiem feelgood? Niet zo gek dat ik enorm uitkeek naar De perfecte bruiloft. Ik mocht een exemplaar van LS Amsterdam ontvangen en vandaag lees je mijn recensie! Lees je mee?

Sophie Breeze heeft de gekste maar leukste baan van de wereld: ze helpt bruiden met het organiseren van de perfecte bruiloft, om ze de mooiste dag van hun leven te kunnen bezorgen. Maar wanneer ze wordt aangenomen voor de organisatie van de bruiloft van lady Cordelia Swann, verdwijnt haar enthousiasme als sneeuw voor de zon. Cordelia doet namelijk alles om Sophie het leven zuur te maken. Ze saboteert afspraken, laat Sophie opdraaien voor haar fouten en vraagt haar zelfs te stelen! Maar Sophie laat zich niet uit het veld slaan, ook al lijkt Cordelia’s knappe broer Thomas het enige lichtpuntje te zijn…

De flaptekst en het thema beloofde al een heerlijk, feelgood verhaal te worden en gelukkig is dat ook absoluut het geval. Het verhaal van Sophie is een heerlijk lief verhaal waar je echt een beetje verliefd op wordt. Het boek draait voornamelijk om de high society bruiloft van lady Cordelia, maar daarnaast komen er ook grappige momenten uit andere bruiloften voorbij. De insteek van een professioneel bruidsmeisje is enorm goed gekozen én heel erg goed uitgewerkt.

Het enige wat me een beetje tegenstond en waardoor dit boek vier sterren heeft gekregen is Sophie. Vooral in het begin had ik een beetje moeite met haar. Een van haar karaktereigenschappen – en die ook benoemd wordt – is dat ze best wel over zich heen laat lopen. Op zich is dat niet erg en gelukkig zit er een mooie groei in, maar je kunt er ook in doorslaan. Zo verft ze haar haren rood voor een bruiloft? Mwa, vond ik niet heel erg geloofwaardig en vooral niet bewonderingswaardig overkomen. Gelukkig begint Sophie steeds meer voor zichzelf op te komen, waardoor je aan het einde toch wel bewondering voor haar kunt hebben.

Bruiloften zijn natuurlijk op en top romantisch. Wat ik heel erg leuk vond aan dit boek is dat de romance van Sophie en Tom niet de boventoon voert. Het verhaal draait echt om Sophie als bruidsmeisje for hire en hoe zij omgaat met de bruiloften, en vooral die van Cordelia natuurlijk. Maar gelukkig zit er wel – op verschillende punten – een heel mooi happy ending in. Ik heb echt genoten en ben zeker benieuwd naar andere boeken van deze auteur. O en ik zou nog wel een novelle willen lezen over de bruiloft (die er vast en zeker zal komen) van Sophie en Tom, haha!

De perfecte bruiloft is een heerlijk verhaal met grappige momenten. Het is een romantisch feestje om te lezen. Geloof me, deze wil je lezen!

Liefs,
Marleen

Titel: De perfecte bruiloft ♥ Auteur: Katy Birchall ♥ Uitgeverij: LS Amsterdam
Aantal pagina’s: 393 ♥ ISBN: 9789024593217 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel LS!

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.