Die zomer – Sharon Bolton

Sommige boeken spreken je gelijk aan door de flaptekst. Die zomer was zo’n boek voor mij. Ik was gelijk geïntrigeerd en het duurde dan ook niet lang voordat ik in het boek begon. Ik lees niet zo vaak thrillers, dus dan is het altijd extra fijn als de thrillers die ik dan wel lees, goed uitpakken. Want ik kan je alvast verklappen: Die zomer is een enorme aanrader!

Een oneindige, gouden zomer, zes tieners zien een prachtige toekomst tegemoet. Tot een roekeloos spel zodanig uit de hand loopt dat een vrouw en twee kinderen verongelukken.
De achttienjarige Megan neemt alle schuld op zich, zodat haar vrienden hun dromen waar kunnen maken. De afspraak is dat zij elk van hen na haar vrijlating om een gunst mag vragen.

Pas twintig jaar later staat Megan weer buiten. En haar spel kan beginnen…

Mijn verwachtingen zijn dus echt overtroffen. Dit is echt een ijzersterk boek en ik vind het behoorlijk jammer dat ‘ie uit is. Hoewel het begin redelijk langzaam wordt opgebouwd, zit de spanning er wel vanaf het begin in. Het overgrote gedeelte van het boek ligt sluimert er onheil door de pagina’s, alsof het steeds om de hoek blijft. Dit zorgt ervoor dat je steeds maar verder en verder wilt lezen. Ook speelt het boek zich niet enkel af in het nu – twintig jaar na het ongeluk – maar lees je ook genoeg momenten in het verleden en krijgt je een perfect beeld wat er nu precies is gebeurd die noodlottige nacht.

Ik dacht eventjes dat ik het einde zag aankomen. Nu vond ik dat met dit boek niet zo heel erg, want ik vond het ook met een redelijk voorspelbaar einde toch een enorme topper. Maar de auteur heeft me zelfs op het einde nog op het verkeerde been gezet. Dit was mijn eerste kennismaking met Sharon Bolton, maar het smaakt zeker naar meer! Gelukkig heeft ze al meerdere boeken geschreven, dus ik kan direct door.

Over het algemeen is het thema en de sfeer van het boek niet heel erg nieuw. Een vriendengroep van privileged mensen, er gebeurt iets heftigs en ze blijven daar nog jaren last van houden. Maar de twist die de auteur er aan heeft gegeven, geeft toch een hele originele draai aan het verhaal. Door de afwisseling in perspectief en juist het gebrek aan perspectief van Meghan zorgt ervoor dat je steeds maar weer op het puntje van je stoel zit. Yes, aanrader dus!

Ik ben absoluut niet teleurgesteld en door mijn overtroffen verwachtingen ben ik zeker van plan om meer boeken van Sharon Bolton te lezen. Als je houdt van sterke thrillers, dan is dit absoluut een boek voor jou!

Lees jij graag thrillers? Heb je nog tips?

Liefs,
Marleen

Titel: Die zomer ♥ Auteur: Sharon Bolton ♥ Uitgeverij: AW Bruna
Aantal pagina’s: 448 ♥ ISBN: 9789044933161 ♥ Waardering: ****,5
Ik heb een digitaal exemplaar ontvangen, dankjewel AW Bruna!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.