De leukste date-ideeën

Vorige week waren mijn vriend en ik allebei een dag vrij en we wilden graag iets leuks met z’n tweeën gaan doen. Over het algemeen resulteren vrije dagen lekker op de bank met een boek of een serie, maar deze keer wilden een keertje echt iets gaan doen. Op dat moment konden we natuurlijk niets bedenken dus we belandden weer op de bank (ook geen straf overigens). Ik besloot daarna op zoek te gaan naar leuke dingen om samen te doen, zodat we de volgende keer wél inspiratie hebben. Enjoy! 

Wandelen in de buurt (en vergeet je camera niet!)
Ook al ben ik niet een enorme fan van wandelen, af en toe vind ik het wel heerlijk om ergens gewoon gezellig te gaan lopen. Onderweg lekker kletsen, ergens een keertje een kopje koffie of thee gaan drinken en tussendoor natuurlijk mooie foto’s maken van de omgeving. Natuurlijk is een beetje lekker weer wel een pré, maar gelukkig gaan we weer richting de lente en uiteindelijk de zomer dus mooie dagen zullen zich steeds vaker aandienen. Wist je dat heel erg mooi in de omgeving van Paleis ‘t Loo kunt wandelen? Het Paleis is zelf nu voor een aantal jaren gesloten, maar de tuinen en de omgeving eromheen zijn wel open voor publiek! Een prachtige omgeving waar je zeker wat mooie plaatjes kunt schieten!

Luxe brunch of ontbijt buiten de deur
Wat is fijner dan jezelf af en toe lekker te verwennen met een enorm uitgebreid ontbijt of brunch buiten de deur. Natuurlijk is het lekker of gezellig om zelf allerlei lekker dingen te maken, maar je krijgt er zo’n bende van! Schuif je benen eens bij een restaurant of hotel in de buurt onder tafel en geniet van lekker broodjes, croissantjes, donuts en sapjes! En het mooiste? Je hoeft ook niet af te wassen! Mijn tip? Zoek een Van der Valk hotel in de buurt, die hebben heerlijke vooral uitgebreide ontbijtjes. Bon appetit!

Ontdek een nieuw restaurant in de buurt
Wil je nog even iets langer in de sfeer blijven van lekker buiten de deur eten? Snap ik! Die afwas vind ik ook vreselijk. 😉 Gelukkig zijn er nog veel meer mogelijkheden om lekker, maar ook zeker voordelig om buiten de deur te lunchen of te dineren. Zo kun je bijvoorbeeld met Social Deal (de site of de app) met heel veel korting gaan lunchen of dineren bij jouw in de buurt. Zo ontdek je én misschien wel je nieuwe favoriete restaurant én eet je ergens voor een prikkie! Bijna in heel Nederland zijn er wel social deals te vinden, dus er is altijd wel iets in de buurt! En wat dacht je van Groupon? Ook daar komen regelmatige toffe locale deals voorbij waarmee je ergens lekker een hapje kunt gaan eten. Nom nom!

Duik een museum in
Zijn jullie meer van nieuwe dingen ontdekken en gelijk iets opsteken? Dan mag een museum natuurlijk niet ontbreken tijdens jullie date! In Nederland hoef je je niet te vervelen, want overal waar je bent kom je bijna wel een museum tegen. Of je nu van kunst houdt of meer van geschiedenis, overal is wel iets! Ben je van plan om vaker te gaan, dan is een museumkaart misschien iets voor jou/jullie! Deze kaart geeft toegang tot meer dan 400 musea in Nederland. Ik twijfel nog steeds of ik deze kaart wil aanschaffen, snel gaan beslissen!

Maak een mooie, grote en moeilijke taart
Dit is natuurlijk iets wat je echt leuk moet vinden én waar je je vriend ook een plezier mee doet. Dit staat in ieder al tijden op mijn wensenlijstje en is natuurlijk helemaal perfect als je een hele dag geen plannen hebt om een mooie stapeltaart te maken. Maak de dag compleet door eerst samen het perfecte recept op te zoeken, ga samen boodschappen doen (neem gelijk iets lekkers voor jezelf mee ;)) en ga dan samen gezellig de keuken in. En ach, wat maakt het uit dat het een zooitje wordt? Samen opruimen is ook heel gezellig, ha!

Ga een dagje samen offline 
Niets is fijner dan een hele dag alle aandacht voor elkaar hebben. Tegenwoordig is het best lastig om compleet op elkaar gefocust te zijn met al die invloed van de digitale apparaten. Want hoevaak kijk jij tussendoor niet even op Instagram of Facebook of lees je nog even snel een blogje? Ook wij zitten regelmatig met onze telefoons in onze handen of zetten weer een ‘netflixje’ aan. Probeer eens om die telefoons een dagje uit te zetten (en in een andere ruimte te leggen) en ga een compleet dagje offline! Haal iets lekkers in huis, lees een boek of speel een spelletje. Heerlijk om op die manier eventjes op te laden! Enjoy!

Met Valentijnsdag voor de deur kun je hopelijk met dit lijstje vooruit! Natuurlijk hoef je deze dates niet met je vriend/man te doen, het kan ook prima met je beste vriend(in), broer of zus! Het belangrijkste? Lekker genieten!

Plan jij wel eens een leuke date? Heb je nog tips?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.