This month’s Favoritez #14 – September 2017

Hello October! Vandaag is het laatste kwartaal van 2017 officieel begonnen en gezien het weer van de afgelopen tijd kun je zeggen dat de zomer nu toch echt voorbij is. September was voor mij de eerste maand dat ik met mijn minor in Amsterdam begon, er een stedentrip Marrakech op de planning stond en ik heel veel boeken uit eigen kast las. Tijd voor een overzichtje van september! 

#Leesuiteigenkast
Zoals je ondertussen vast wel weet (je kunt het bijna niet gemist hebben) stond september op We Love Feelgood in het teken van het enkel lezen uit je eigen kast. Dat betekende geen boeken kopen, rondjes langs de bibliotheek of losgaan op bol.com. Aanstaande woensdag komt er nog een uitgebreide terugblik (met jawel, een kleine boekenbuit) online, maar ik kan je alvast verklappen dat het een fantastische maand is geweest. In totaal las ik 12 boeken, waarvan er 9 in mijn eigen (digitale) boekenkast stonden. Hopelijk kan ik dat een beetje volhouden, ha!

Interview Sophie Jackson
In september was NA-auteur Sophie Jackson voor twee dagen in Nederland en uitgeverij Zomer & Keuning had leuke evenementen georganiseerd. Helaas kon ik bij beide events niet aanwezig zijn, maar ik mocht deze toffe vrouw interviewen! Ze was zo ontzettend lief en ik heb genoten van ons gesprek. Het interview verscheen al online en kun je hier lezen. Naast mijn interview sprak ik die dag ook af met Anouk van Reading Traveller en we hebben gezellig geluncht! Zo leuk om nieuwe vrienden dankzij mijn blog te maken!
Enne, morgen verschijnt de recensie van Van jou online! Tot morgen! 

Boekpresentatie Het rimpeleffect in Amsterdam
Mijn interview met Sophie was niet het enige boekige event afgelopen maand. Op een woensdagavond werd in Amsterdam in het prachtige Conservatoriumhotel het nieuwe boek van Claudia Schoemacher gepresenteerd. Via Hebban kregen we een uitnodiging en samen met Marieke en Helma reisde ik af naar de hoofdstad. De presentatie en het gezelschap kun je het beste omschrijven als bijzonder. Veel bekende mensen waren aanwezig, niet verrassend met de Robert Schoemacher als echtgenoot natuurlijk. Wil je meer weten over deze avond? Op WLFG schreven we er een artikel over.

Stedentrip naar Marrakech
Afgelopen week verscheen er al een uitgebreid verslag online van onze stedentrip, dus je hebt al kunnen lezen wat we hebben gedaan en wat korte tips. Wat hebben we genoten! Marrakech is absoluut geen standaard stedentrip, maar meer een korte vakantie waarbij je het gevoel hebt aan de andere kant van de wereld te zijn (met maar een kleine 4 uur vliegen). Absoluut een aanrader!

Barista Championship
Zoals je in mijn vorige maandoverzicht al kon lezen zou ik in september meedoen aan de Barista Championship van Starbucks. Dat heb ik ook gedaan, maar helaas gingen ze minder goed dan ik had gehoopt. Mijn coffee tasting ging goed, ondanks dat ik pas op het moment van kreeg te horen welke koffie ik zou moeten presenteren. Ook mijn zelfbedachte drankje viel in de smaak (zo zoet als wat, maar ongelofelijk lekker), maar helaas ging mijn latte art erg slecht. Ik kon niet echt wennen aan de machine en ik had in de week ervoor weinig kunnen oefenen. Helaas dus niet door naar de volgende ronde (wat ik ook niet heel erg vind overigens), maar het was wel ontzettend gezellig en leuk om te doen. Nu verder met de coffee master!

Een dagje Moviepark
Met de schoonfamilie gingen we een zondag naar Moviepark Germany in Bottrop. Het was erg gezellig en Vin’s broertje en ons kleine neefje hebben genoten. Omdat met een behoorlijk grote groep waren met uiteenlopende leeftijden hebben we niet al te veel attracties kunnen doen, maar alsnog hebben we een leuke dag gehad.

Eerste maand in Amsterdam
De eerste maandag van september reisde ik af voor mijn eerste college aan de UvA voor mijn minor Kinderrechten en jeugdzorg. Het was in het begin eventjes wennen omdat ik het niet kende, maar ondertussen ben ik al behoorlijk gewend. De colleges zijn echt ontzettend leuk en ik baalde gewoon dat ik er twee moest missen omdat we in Marrakech zaten, ha! Eind oktober heb ik mijn eerste tentamen dus we gaan zien hoe ik het ga doen!

Verder was september ook de eerste maand waarin ik me meer op het schrijven wilde richten en elke week een dag buiten de deur wilde schrijven. Vooralsnog ben ik drie dagen ergens anders gaan ‘werken’ en dat pakte verrassend goed uit. Ik had veel meer concentratie en ben op die momenten erg productief bezig geweest. Ik heb vooral veel blogjes getypt en tot dusver nog niet veel geschreven aan verhalen die nog altijd in mijn hoofd zitten. Hopelijk kan oktober daar meer verandering in brengen!

Kaartjes en taartjes
Nee, bovenstaande foto is geen mislukte taart, haha. Natuurlijk heb ik een lekkere taart gemaakt, alleen ben ik een beetje vergeten om daar een foto van te maken (oeps). Ik maakte een kleine cheesecake met gezoete karamel topping. Hij viel goed in de smaak en zeker voor herhaling vatbaar. Daarnaast heb ik afgelopen maand ook zelf in de keuken gestaan voor het avondeten. Ik maakte de burrito bowl van Lekker & Simpel en die was best wel lekker! Overigens ook de enige keer dat ik in de keuken heb gestaan, haha.

Daarnaast stuurde ik een kaartje naar mijn ouders om hen te bedanken voor de stedentrip en een kaartje naar oma, gewoon omdat het kan! 😉

En nog een foto van de souks in Marrakech, omdat ik er niet genoeg van kan krijgen! 😉

Hoe was jouw september? Heb jij een leuke maand gehad?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.