Cheesecake – Sabine Koning

Vandaag is het tijd voor een keer een recensie van een compleet ander boek dan je hier gewend bent. Geen roman of YA dit keer, maar een review van een kookboek. Een kookboek over Cheesecake, OMG! Afgelopen september kocht ik tijdens het Cheesecake Pop-up Café in Deventer het boek Cheesecake en inmiddels heb ik er een aantal taarten uitgemaakt. Vandaag deel ik mijn mening over dit (spoiler!) mega fijne kookboek!

Je kunt tegenwoordig geen lunchroom of koffietent meer binnenstappen zonder dat deze befaamde taart op de menukaart staat. maar zelf cheesecake maken is ook zeer de moeite waard, zéker met de recepten van Guilty Pleasure-koningin Sabine Koning. Alle taarten in dit boek zijn origineel, makkelijk te maken en zien er bovenal spectaculair uit. Van witte chocoladecheesecake met passievrucht en roze tompouce-cheesecake, tot een heuse whisky & bacon-cheesecake en een mango-sticky-rice-cheesecake. Voor ieder wat wils, de ene taart nog goddelijker dan de ander. Graag gedaan!

Cheesecake is Sabines derde kookboek en persoonlijk vind ik deze echt een stuk mooier dan haar vorige twee boeken. Anders, maar ook strakker en tegelijk sfeervoller. De foodfoto’s zijn echt fantastisch en doen je gelijk verlangen naar een punt cheesecake. Ook is het boek fijn opgebouwd met algemene tips voor de perfecte taart, manieren waarop je zelf een eigen combinatie kunt maken en natuurlijk een berg hele lekkere recepten!

Het zou natuurlijk geen kookboek zijn als het boek niet is gevuld met recepten. Cheesecake kent maar liefst 50 (!) verschillende cheesecake recepten waarbij er voor iedereen wel wat tussen zit. De recepten zijn opgedeeld in verschillende categorieën, bijvoorbeeld cheesecakes met alcohol, chocolade of no-bake. Wat ik vooral erg tof vind is dat echt elke taart anders is. Sabine heeft niet één standaard recept waar ze de ene keer oreo over heen gooit en de andere keer aardbeien. Echt elke taart is anders en heeft daarom een andere structuur. Dat zorgt ervoor dat het elke keer weer een verrassing is wat voor soort taart je jezelf voorschotelt! 😉

Zoals ik zei heb ik inmiddels al een aantal cheesecakes gebakken en ik kan je zeggen dat de reepten duidelijk en makkelijk te volgen zijn. Geen ingewikkelde ingrediënten waarvoor je stad en land moet afzoeken en geen ingewikkelde keukenapparatuur die je nodig hebt. Makkelijk, lekker en prima te doen voor de ‘normale mens’ die niet dagelijks in de keuken staat.

Deze recepten heb ik tot nu toe gemaakt, in volgorde van favoriet:
♥ Cinnamonroll-cheesecake (Ja, is net zo lekker als het klinkt)
♥ Oreo-cheesecake (Omg, omg, OMG!)
♥ Eton mess-cheesecake
♥ Witte chocolade-cheescake met passievrucht
♥ Crème brûlée-cheesecakebars
♥ Cheesecake-ijs met Amarena

Deze wil ik nog graag maken:
♥ Roze tompouce-cheesecake
♥ Limoncello-cheesecake met blauwe bessen
♥ Chocolatechip-cookiedough-cheescake
♥ M&M’s cookie-cheesecake
♥ Frambozen-cheesecakebrownies

Hou jij van cheesecake? Zou jij dit boek graag willen hebben?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.