De Mister – E.L. James

Ik hoor bij de groep mensen die oprecht heeft genoten van de Vijftig tinten-serie van E.L. James. Ja, ik had een paar kanttekeningen en ja, er zijn heel veel betere boeken verschenen sindsdien in het genre, maar het was voor mij wel de kennismaking met het erotische genre en alleen daarom al heeft de serie een speciaal plekje in mijn hart. Nu is E.L. James (eindelijk) terug met een nieuw boek, De Mister. Gaat ze de hoge verwachtingen van iedereen waar maken? Vandaag lees je wat ik er van vind.

Londen, 2019. Het leven is Maxim Trevelyan goed afgegaan. Dankzij zijn looks, goede connecties en geld heeft hij nooit hoeven werken en slaapt hij zelden alleen. Maar zijn leven staat op zijn kop wanneer zijn familie wordt getroffen door een tragedie en hij de adellijke titel, het vermogen en de landgoederen van zijn familie erft – inclusief alle bijkomende verantwoordelijkheden. Maxim is hier niet op voorbereid en worstelt met zijn nieuwe rol. Uiteindelijk blijkt zijn grootste uitdaging de lustgevoelens die hij koestert voor een raadselachtige jonge vrouw die onlangs in Engeland is aangekomen en niet veel meer bezit dan een ingewikkeld en gevaarlijk verleden. Gesloten, beeldschoon en muzikaal getalenteerd; Maxims hunkering naar deze verleidelijke, mysterieuze vrouw groeit uit tot een passie die hij niet herkent en niet durft te benoemen. Wie is Alessia Demachi eigenlijk? Kan Maxim haar beschermen tegen het kwaad dat haar bedreigt? En wat als zij erachter komt dat hij geheimen voor haar verborgen houdt?

Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen, het boek is mij echt niet tegengevallen. Vlak voordat ik begon met lezen las ik een aantal hele slechte recensies, dus dat maakte me huiverig maar ook nieuwsgierig. En nee, ik vond ‘m niet slecht. Eigenlijk vond ik De mister wel heel erg leuk. Het verhaal is lief en klein en hoewel het wat mij betreft niet kan tippen aan Vijftig tinten, is het een fijne aanrader om te lezen.

In De mister heeft E.L. James wederom laten zien dat ze als een pro personages op papier weet te zetten en die echte mensen laat zijn. Vooral het karakter van Maxim is heel erg sterk uitgewerkt. Het is heel makkelijk om een hekel aan hem te krijgen omdat hij zo lui en verwend is, maar door de hoge dosis zelfkennis is het helemaal niet irritant. Alessia was een wat minder personage voor mij, een beetje een kopie van Ana uit FSOG, beetje saai en grijs, maar wel een goed uitgewerkte saaie muis haha!

Ik kan er natuurlijk niet omheen: de seksscènes. Mocht je op zoek zijn naar BDSM-praktijken, sla dan dit boek over. Met De mister is E.L. James een andere weg ingeslagen en ook de vanille-scenes weet ze goed op papier te krijgen. Ze zijn stijlvol en brengen echt de juiste emoties over. Misschien is het aantal scènes wat aan de hoge kant, maar alsnog passen ze wel bij het verhaal. Daarnaast is het ook tof dat ze een andere kant is ingegaan. Alles rondom de adel van Maxim en de achtergrond van Alessia is heel erg goed uitgewerkt.

De mister is absoluut niet tegengevallen en ik vond ‘m eigenlijk heel erg leuk. Het verhaal is van een heel ander kaliber dan Vijftig tinten, maar alsnog kenmerkend geschreven door E.L. James. Ja, ik raad ‘m aan, zeker als je hebt genoten van Vijftig tinten of andere erotische romans.

Liefs,
Marleen

Titel: De Mister ♥ Auteur: E.L. James ♥ Uitgeverij: Prometheus
Aantal pagina’s: 480 ♥ ISBN: 9789044641844 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek mogen ontvangen voor een artikel op Hebban. 

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.