De genezer van Zalindov – Lynette Noni

Over het algemeen ben ik vrij goed op de hoogte wat er verschijnt en welke nieuwe boeken we allemaal kunnen verwachten. Maar soms glippen er nog wel eens wat boeken doorheen. De genezer van Zalindov was zo’n boek. Voordat Jennifer deze opmerkte stond dit boek compleet niet op mijn radar. De flaptekst klonk echter wel heel erg goed, dus extra fijn dat ik het boek via Marktplaats van iemand kon overnemen. Vandaag lees je mijn recensie.

De zeventienjarige Kiva Meridan zit al tien jaar vast in Zalindov: de beruchtste gevangenis van Wenderall, waar slechts weinigen levend uit komen. Iedere dag vecht ze, als enige genezer, voor haar leven en dat van haar medegevangenen. Als de terminaal zieke koningin van de rebellenbeweging Zalindov wordt binnengebracht, krijgt Kiva de taak om haar lang genoeg in leven te houden voor een Trial by Ordeal: een toernooi van vier proeven die gebaseerd zijn op de elementen.

Alleen de gevaarlijkste criminelen krijgen deze straf: ze zullen onder de meest extreme omstandigheden lucht, water, vuur en aarde moeten trotseren om vrijgesproken te worden. Gebukt onder deze verantwoordelijkheid ontvangt Kiva een gecodeerd bericht van haar familie, met één duidelijke boodschap: ‘Hou haar in leven. We komen eraan.’

De rebellenkoningin kan met geen mogelijkheid meedoen aan het toernooi zonder te sterven en Kiva besluit haar eigen leven op het spel te zetten door in haar plaats mee te doen. Als ze wint zal niet alleen de koningin, maar ook zijzelf haar vrijheid terugkrijgen. Alleen heeft niemand het toernooi ooit overleefd.

Aangezien ik behoorlijk weinig van het boek wist en had gehoord, ging ik bijna compleet blanco het boek in. Ik wist niet zo heel erg goed wat ik moest verwachten, maar wauw, ik ben positief verrast. Ik had niet verwacht dat ik het boek zo goed zou vinden, maar het is echt een favoriet van de maand oktober geworden. Het verhaal is verslavend, de wereld zit heel erg goed in elkaar en de schrijfstijl zorgt ervoor dat je het boek moeilijk weg kunt leggen.

Het verhaal an sich past ergens wel een beetje in het rijtje van De wrede prins. De sfeer, beetje luguber en vilein, komt overeen met die toffe serie, maar tegelijkertijd is De genezer van Zalindov ook een compleet eigen, nieuw en origineel verhaal. Ja, het is wellicht niet nieuw dat een sterk tienermeisje die veel meer moet verdragen dan normaal de hoofdrol speelt, maar de rest van het verhaal is heel tof en zorgt ervoor dat je nog niet een dergelijk verhaal hebt gelezen.

Voordat ik het boek ging lezen dacht ik dat het een standalone was. Toen ik tijdens het lezen ontdekte dat het toch een serie zou zijn was ik een beetje teleurgesteld, want het is af en toe best fijn als een fijne fantasy slechts een standalone is. Maar hoe verder ik in het boek kwam, hoe fijner ik het vond dat er nog meer boeken volgen over de toffe wereld die de auteur heeft geschapen. Zo heeft het einde me echt compleet overdonderd (ik zag het dus echt compleet niet aankomen) en doet me echt verlangen naar het volgende deel. Laat maar komen!

De genezer van Zalindov was een heerlijke verrassing en ik ben blij dat ik het boek bijna direct heb gelezen nadat ik ‘m had gekocht. Dit boek is stoer, spannend en heeft een prachtige worldbuilding. Lezen dus!

Had jij al eens van dit boek gehoord?

Liefs,
Marleen

Titel: De genezer van Zalindov ♥ Auteur: Lynette Noni ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 394 ♥ ISBN: 9789022593509 ♥ Waardering: ****,5

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.