Het charmeoffensief – Alison Cochrun

Het charmeoffensief of in het Engels The Charm Offensive stond al maanden op mijn TBR. Om de een of andere reden bestelde ik elke keer geen Engelse paperback, waardoor ik uiteindelijk maar gewoon voor de Nederlandse ben gegaan, haha. Vandaag lees je mijn review!

Dev Deshpande houdt van het perfecte liefdesverhaal in zijn werk als succesvol producer van de reality datingshow Ever After. Charlie Winshaw, een gevallen kindsterretje, wil zijn reputatie weer opbouwen en de show is zijn laatste kans, ook al gelooft hij zelf niet in ware liefde. Dev doet zijn best om Charlie te helpen, en ze voelen zich steeds meer op hun gemak bij elkaar. Misschien zelfs wel meer nog dan in professioneel opzicht wenselijk is…

Ik ben dit boek (vooral in juni #queermonth) zo vaak tegengekomen en ik heb ook meerdere keren op het punt gestaan om ‘m dus maar gewoon te bestellen in het Engels. Maar ik kan na het lezen zeggen dat dit boek absoluut terecht gehyped wordt. Ik heb zelden een boek gelezen waarbij de personages zo’n goed en realistisch karakter hebben. Dev en Charlie zijn zo goed uitgewerkt dat het onmogelijk is om niet verliefd op ze te worden.

Het onderwerp is ook tof, heel origineel (en goed gekozen met al die datingshows tegenwoordig). Het verhaal is ook echt enorm lief en schattig en samen met Dev en Charlie word je verliefd op het verhaal en op de sfeer. Daarnaast heeft de auteur een aantal belangrijke onderwerpen op een goede manier aangekaart, zodat je er iets van leert en het tegelijkertijd ook weer een (broodnodig) podium krijgt. En wat fijn is (hoewel het van mij betreft echt wel meer en spicier had gemogen) is dat het vrij braaf is qua steamyness. Het boek heeft een beetje dezelfde dosis spice als Boyfriend material.

Dus je vond dit boek helemaal geweldig en fantastisch? Ehm ja en nee. Ja, ik vond het echt heel erg lief en heb absoluut genoten, maar soms voelde het allemaal net niet. En daar kan ik echt mijn vinger niet helemaal opleggen, maar het voelde soms net iets te gemaakt, alsof het ook net niet helemaal zo hoorde? Beetje vaag, I KNOW, maar zoals ik al zei, ik kan mijn vinger niet op de zere plek leggen helaas. Ook vond ik de schrijfstijl een beetje afstandelijk. Het verhaal is vanuit beide perspectieven geschreven en vanuit de hij-vorm. Met twee mannen is het dan niet altijd even duidelijk wie er precies bedoeld wordt, waardoor de namen te veel worden gebruikt. Dat is jammer en vaak ook niet eens nodig. Ik denk dat dit boek beter was geweest als het vanuit de ik-vorm geschreven was.

Ik ben absoluut niet teleurgesteld en ik heb zeker genoten, maar het is ook niet mijn nieuwe favoriete queerboek. Ik had te veel kanttekeningen, maar het is alsnog een heerlijke roman om te verslinden. Enne, hij is te lezen met Kobo Plus!

Heb jij dit boek al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Het charmeoffensief ♥ Auteur: Alison Cochrun ♥ Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 400 ♥ ISBN: 9789020549201 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.