Het koninkrijk der bruggen – Danielle L. Jensen

Eerder deze maand kocht ik – in een soort van opwelling – Het koninkrijk der bruggen, de nieuwste limited edition van Best of Fantasy van Boekerij. Ik heb een lichte verslaving ontwikkeld voor deze fantasy’s, dus deze mocht niet ontbreken. Ik ging vrij blanco het verhaal in en vandaag lees je hoe dat heeft uitgepakt.

Prinses Lara heeft maar één gedachte voor haar kersverse echtgenoot op hun trouwdag: ik zal jouw koninkrijk op de knieën krijgen. Als enige route door een door stormen geteisterde wereld controleert het Koninkrijk der Bruggen alle handel en reizen tussen landen, waardoor de heerser zichzelf kan verrijken en zijn vijanden kan beroven, inclusief Lara’s thuisland. Lara is van kinds af aan opgeleid tot spion, dus wanneer ze als bruid naar de koning wordt gestuurd onder het mom van vrede, is ze bereid alles te doen wat nodig is om de verdediging van het ijzersterke Koninkrijk der Bruggen te doorbreken.

Maar als ze haar nieuwe thuis – een weelderig paradijs omringd door stormachtige zeeën – en haar nieuwe echtgenoot, Aren, leert kennen, begint Lara zich af te vragen waar het ware kwaad zit. Wat ze ziet is een koninkrijk dat vecht om te overleven, en een koning die zijn volk fel beschermt. Terwijl haar missie laat inzien wat het betekent om de brug te beheren, kan Lara de sudderende aantrekkingskracht tussen haar en Aren onmogelijk negeren. Met haar doel bijna binnen handbereik zal Lara haar eigen lot moeten bepalen: wordt ze de vernietiger van een koning of de verrader van haar volk?

Wauw! Ik ben echt compleet omvergeblazen, want dit boek is ZO TOF! Ik hou van het fantasy gedeelte, maar vooral mijn romance hart ging echt sneller kloppen door dit verhaal. Het is zeker een adult fantasy and I loved it. De opbouwende relatie tussen Lara en Aren, de chemie, de manier waarop ze met elkaar omgaan, ik kon het bijna niet aan, haha. En dan dat einde, het brak mijn hart echt een beetje!

Vanaf het eerste hoofdstuk zit je gelijk in het verhaal. Het begint ongelofelijk sterk en eigenlijk daalt het niveau geen enkele keer. Het is daarnaast ook heel erg verslavend en ik kon niet stoppen met lezen. Nu vind ik het zonde om een limited edition mee te nemen in de trein, maar anders was dit boek waarschijnlijk binnen twee dagen uitgegaan. En hallo, waar blijft deel 2? Ik kwam er tijdens het lezen achter dat dit een (minimaal) zesdelige serie wordt. Eerst schrok ik daarvan, want alleen de eerste drie delen zijn nog maar in het Engels verschenen. Maar na het lezen ontdekte ik dat slechts de eerste twee delen over deze personage (Aren en Lara) en andere delen gaan over andere personages.

Oké, toegegeven, ik heb niet alles 100% begrepen. Dat kwam deels doordat ik de dustcover niet heel goed had bekeken voordat ik deze er afhaalde toen ik begon met lezen, want ik had de mooie, geïllustreerde kaart niet gezien, die zeker helpfull is tijdens het lezen. Ook worden er – zeker in het begin – redelijk veel namen geïntroduceerd die ook nog eens redelijk op elkaar lijken. Maar desondanks bleef ik compleet ondergedompeld in het verhaal en het zorgde absoluut niet voor minder leesplezier.

Ik ben echt positief verrast en mijn verwachtingen zijn absoluut overtroffen. Ik vond ‘m denk ik zelfs nog beter dan De genezer van Zalindov en Het koninkrijk der bruggen is denk ik een van mijn favoriete limited editions van Best of Fantasy geworden! Echt, lees het!

Stond deze al op jouw TBR?

Liefs,
Marleen

Titel: Het koninkrijk der bruggen ♥ Auteur: Danielle L. Jensen ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 443 ♥ ISBN: 9789022595220 ♥ Waardering: *****

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

  1. Omg!! Dit is ook nieuwe informatie voor mij. Ik kwam er al achter dat er drie delen in de serie in het Engels zijn. Dus dacht, dan kan het Nederlandse tweede deel ook niet lang achterblijven, toch?
    Maar dat alleen de eerste twee boeken over deze personen gaan. Zo nieuwsgierig naar de rest. Maar wat een roteinde, moet echt deel 2 snel lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.