Kinderen krijgen is optioneel – Marloes de Vries

Vandaag heb ik een fantastische boekentip voor je, namelijk het nieuwste non-fictie boek in het fonds van Blossom Books: Kinderen krijgen is optioneel. Dit boek is een aanrader voor zowel vrouwen die geen kinderen willen/hebben als voor de vrouwen die ze wel willen/hebben. En ik ga je vandaag vertellen waarom je dit boek echt wil kopen/op je verlanglijstje wil zetten/lezen. Lees je mee?

In deze geïllustreerde, narratieve non-fictie neemt Marloes de Vries je mee langs alle ongepaste opmerkingen, (voor)oordelen en maatschappelijke drempels waarmee je te maken krijgt als bewust kindvrije vrouw. Met humor, grappige statistieken, af en toe een stripje en vooral zonder oordeel laat ze zien hoe een leven eruit kan zien als je weloverwogen besluit om geen kinderen te krijgen.
Een broodnodig boek dat zorgt voor begrip, herkenning, beschouwing, een lach en een traan, en dat hopelijk het taboe dat rust op (geen) kinderen krijgen eindelijk openbreekt.

Ik heb (wij hebben) geen kinderwens. Dat zeggen we al jaren en toch blijven de opmerkingen/vragen komen. Gelukkig niet van iedereen, maar ze blijven nooit helemaal achterwege. Of er volgt onbegrip of het wordt weggelachen onder het mom van ‘je bedenkt je nog wel’. Misschien? Maar alsnog zijn die opmerkingen/vragen op dit moment over het algemeen niet fijn om te horen. En daar kun je je best eenzaam in voelen, zeker als iedereen om je heen kinderen heeft/krijgt. Maar toen was daar Kinderen krijgen is optioneel. Wat een verademing én wat een MUST READ!

Ik heb me nog nooit zo begrepen, gezien en gehoord gevoeld in een boek. Ik geef toe, mijn verwachtingen waren vrij hoog, want een dergelijk boek is absoluut nodig, maar het heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Het voelt als een warme knuffel en een extra steuntje in de rug. Want je bent niet alleen en er zijn nog zoveel vrouwen met jou die geen kinderwens hebben en heel gelukkig zijn in een hun kindvrije (Marloes heeft helemaal gelijk, dit woord wordt automatisch aangepast naar windvrij haha) leven en wat was dat FIJN om te lezen.

Naast dat dit boek ongelofelijk herkenbaar is, zitten er ook mooie levenslessen in (voor elke vrouw). Of je nu wel die kinderwens hebt, nog twijfelt, er helemaal zeker van bent dat kinderen echt niets voor jou zijn of juist al wel kinderen hebt, dit boek is voor jou. Het zorgt voor begrip, herkenning en liefde, maar laat je tegelijk ook heel erg lachen met allerlei grappige opmerkingen. Want ondanks het best serieuze onderwerp zit er ook heel erg veel humor in. Hoe knap?!

Mocht je het nog niet door hebben, ik ben fan. Dit boek is absoluut een van mijn favoriete boeken van dit jaar en ik zal ‘m er ongetwijfeld nog regelmatig bijpakken. Nadat ik heb ‘m heb uitgeleend aan mensen. Enne… kinderen krijgen is optioneel, het lezen van dit boek niet. Dus, waar wacht je nog op?

Liefs,
Marleen

Titel: Kinderen krijgen is optioneel ♥ Auteur: Marloes de Vries ♥ Uitgeverij: Blossom Books
Aantal pagina’s: 208 ♥ ISBN: 9789463493734 ♥ Waardering: *****
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel Blossom Books! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.