Ik wil niet voor je vallen – Christina Lauren

Een van de boeken waar ik het meest naar uitkeek in de voorjaarscatalogus van 2019 was Ik wil niet voor je vallen, de nieuwste Christina Lauren. Deze dames zijn mijn favoriete auteurs en ik verslind hun boeken elke keer als er een nieuwe titel verschijnt. Aangezien ik mee mocht doen aan de blogtour, mocht ik al eerder een vooruitleesexemplaar ontvangen (yay!) en las ik het halverwege januari al! Vandaag lees je mijn recensie! 

Carter en Evie ontmoeten elkaar op een Halloweenfeestje en hebben meteen een klik. Het feit dat ze allebei agent zijn bij twee concurrerende bedrijven in Hollywood schrikt ze niet af. Maar wanneer die twee bedrijven gaan fuseren en er maar één baan overblijft, slaat de sfeer om. Carter en Evie moeten strijden voor dezelfde positie.
Wat een mooie, nieuwe liefde had kunnen zijn, verandert in een totale oorlog. Ze halen alles uit de kast om elkaar te overtreffen. Welke emotie gaat het winnen in deze bijzondere haat-liefdeverhouding?

Whaah, wat een heerlijk en fijn boek weer! De sfeer zit er vanaf de eerste pagina gelijk in en ook de chemie tussen Carter en Evie is ook vanaf het begin to the point. Ik vond het heerlijk om te lezen hoe Carter Evie Evil noemt en hoe ze perfect op elkaar ingespeeld zijn. Zoals je in de flaptekst kunt lezen gaan ze vanaf een hele prille relatie opeens naar vijanden op de werkvloer en Christina Lauren heeft het voor elkaar gekregen om het ontzettend lastig te maken om een kant te kiezen. Stiekem wil je helemaal geen kant kiezen, want ze zijn allebei heel erg leuk en hoopt met elke pagina die je omslaat dat ze bij elkaar komen.

Zijn ogen beginnen te schitteren en hij glimlacht. ‘Je bent me er eentje.’Hij zegt het alsof het iets goeds is. Alsof het geweldig is.

Ik wil niet voor je vallen speelt zich af in LA en de stad speelt ook een grote rol. Ik had nog nooit iets gelezen over agenten in de showbizz wereld van Hollywood en met deze invalshoek krijgt het verhaal een originele twist. Normaal gesproken spelen boeken zich af in NY (als de stad een grote rol speelt), maar nu kreeg je juist de mooie en ook zeker de mindere kanten van Los Angeles te lezen. Loved it en kan nu niet meer wachten om deze stad ooit zelf te bezoeken.

Het voelt alsof ik hem altijd al heb gekust en ook alsof ik hiervoor nog nooit eerder ben gekust.

Hoewel de chemie en vooral de manier waarop ze elkaar steeds onderuit proberen te halen een grote rol speelt in het boek, komen er ook zeker andere onderwerpen aan bod. Carter komt bijvoorbeeld in eerste instantie over al een zelfverzekerd persoon die precies weet wat hij doet. Echter laten de auteurs ook zien dat Carter eigenlijk ook heel erg onzeker is en daar ook gedeeltelijk door wordt geleid in zijn acties. Ook bespreken ze het verschil tussen mannen en vrouwen op de werkvloer en hoe verschrikkelijk dit voor vrouwen, maar ook voor mannen kan zijn.

Ik wil niet voor je vallen is een heerlijke aanrader en misschien zelfs nog wel beter dan ik van te voren had gehoopt. De auteurs spreken actuele onderwerpen aan, maar ze weten vooral weer een heerlijke chemie tussen twee fijne, lieve personages op papier te zetten in een originele setting. Yes, must read wat mij betreft!

Heb jij al eens een boek van Christina Lauren gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Ik wil niet voor je vallen ♥ Auteur: Christina Lauren ♥ Uitgeverij: Xander Uitgevers
Aantal pagina’s: 351 ♥ ISBN: 9789401610322 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek mogen ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel Xander Uitgevers! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.