Vijf stappen van jou – Rachael Lippincott

Een van de films waar ik dit jaar naar uitkijk is Five feet apart. Gelukkig hoef ik niet al te lang meer te wachten en kan ik ‘m binnenkort in de bioscoop gaan zien. Daarnaast kwam Uitgeverij Volt met het boek bij de film en ik probeer – waar kan – vaak het boek voor de film te lezen. Vandaag lees je mijn eerste kennismaking met Stella en Will, op papier. Lees je mee?

Stella Grant houdt ervan om controle te hebben. Om haar taaislijmziekte te beheersen en de mogelijkheid van longtransplantatie te behouden, moet Stella zes stappen afstand houden met alles en iedereen. Het enige waar Will Newman controle over wil hebben, is het verlaten van het ziekenhuis. Binnenkort wordt hij achttien en kan hij alle apparaten loskoppelen en de wereld zien.

Will is precies waar Stella van weg moet blijven. Als hij alleen al op haar ademt, zou ze haar plek op de transplantatielijst kwijt kunnen raken. Een van hen zou zelfs kunnen sterven. Afstand: zes stappen. Geen uitzonderingen. Maar plotseling voelt zes stappen niet aan als veiligheid. Het voelt als een straf.

Wat als ze een klein stukje van de ruimte konden stelen die hun kapotte longen van hen hebben gestolen? Zou vijf stappen uit elkaar echt zo gevaarlijk zijn als het ervoor zorgt dat hun hart stopt met breken?

Ik weet eerlijk gezegd niet zo heel goed wat ik van het boek moet vinden. Ik dacht van te voren dat de film echt een verfilming zou zijn van het boek, maar tijdens het lezen had ik dat echt compleet niet. Het leek nu eerder dat het verhaal ook ‘eventjes’ in boekvorm was neergezet. De schrijfstijl is simpel, met weinig poespas en dat deed voor mij best veel af aan het emotionele en heftige verhaal. Want het verhaal is echt heel erg mooi en heftig en heeft me zeker geraakt. Maar er klopte iets net niet helemaal voor mij aan de schrijfstijl. Het voelde een beetje onnatuurlijk, net iets te simpel.

Overigens moet ik wel echt zeggen dat de cover echt vet, vet mooi is. De cover past perfect bij het verhaal en daar wordt je blik ook continue naar getrokken. Ik denk sowieso wel een van de mooiste covers in mijn kast. Ik vind het mooi hoe alles, ook delen van de cover, een rol spelen in het boek en dat niets zomaar is gekozen. Alles heeft een doel en komt uiteindelijk weer terug in het verhaal. Loved it!

Voor het eerst voel ik het gewicht van elke centimeter, elke milimeter van zes stappen tussen hem en mij.

Ondanks dat de schrijfstijl een beetje afdeed aan mijn leesplezier is het absoluut een fantastisch verhaal en ik ben heel erg benieuwd naar de film. Het is een verhaal dat verteld moet worden en er moet absoluut meer bekend worden over CF. Deze film en dit boek doen dat hopelijk en ik hoop dat beiden een kaskraker gaan worden. Ik kan natuurlijk (nog) niet voor de film spreken, maar het is in ieder geval een verhaal dat iedereen moet lezen/zien. Ik ben in ieder geval een beetje verliefd geworden op de leuke, sarcastische, maar o zo lieve Will en ik heb ook een girl crush ontwikkeld voor de sterke, fantastische Stella. Het zijn absoluut geen personages die ik snel zal vergeten.

Vijf stappen van jou heeft mij misschien niet helemaal van mijn sokken geblazen, maar is zeker een must read qua verhaal. Naast het feit dat ik in nog geen 300 bladzijdes heel veel heb geleerd over CF, heb ik ook twee hele mooie personages leren kennen. Ik kan nu niet meer wachten op de film!

Kende jij het verhaal van Stella en Will al? Zou jij de film graag willen zien?

Liefs,
Marleen

Titel: Vijf stappen van jou ♥ Auteur: Rachael Lippincott ♥ Uitgeverij: Volt
Aantal pagina’s: 288 ♥ ISBN: 9789021417882 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek mogen ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel Volt!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.