Egotripper – Vi Keeland

Ik voel me zo’n enorme geluksvogel dat ik de laatste tijd zoveel toffe boeken heb mogen lezen. Wat kunnen sommige mensen schrijven en wat een geluk dat die fijne uitgeverijen al die boeken naar Nederland halen. Ik heb bijna te weinig tijd om alle fijne aanraders met jullie te delen (daarom komt er woensdag een extra recensie online deze week #luxeprobleempje), maar vandaag lees je eerst de recensie van een enorm fijn boek, namelijk Egotripper van Vi Keeland. Nu klimt Vi Keeland lekker in mijn lijstje met favoriete auteurs en haar nieuwste vertaalde boek laat zien dat ze absoluut thuishoort in de top. Vandaag lees je waarom! 

Emerie is net ’s avonds laat nog haar nieuwe kantoor aan het inrichten, als er een inbreker voor haar neus staat. Wanneer ze hem met haar krav-maga-skills te lijf gaat, vindt hij dat alleen maar hilarisch. Hij blijkt helemaal geen inbreker te zijn: hij is Drew Jagger, de echte huurder van het pand. Emerie is opgelicht, en de huurbaas aan wie ze de aanbetaling heeft gedaan is nergens meer te vinden.
Drew krijgt medelijden met Emerie wanneer hij hoort hoeveel geld ze kwijt is, en dat ze nu met meubels en al op straat staat. Hij doet haar een aanbod: als ze zijn telefoon opneemt zolang zijn secretaresse op vakantie is, mag Emerie nog even in zijn kantoor blijven tot ze een nieuwe plek heeft gevonden.
Drew is ietwat arrogant, drop dead gorgeous, en een nietsontziende echtscheidingsadvocaat. Emerie is zachtaardig en een succesvolle relatietherapeut. Ze hebben niets met elkaar gemeen. Behalve dan een wederzijdse aantrekkingskracht die met de dag lastiger wordt om te weerstaan.

Egotripper is niet mijn eerste boek van Vi Keeland. Naast dat ik vorig jaar De baas las, heb ik ook een aantal Engelse titels van deze auteur (al dan niet samen met Penelope Ward) gelezen. Ik wist dus al dat deze dame kan schrijven. Echter wist ze me wederom te verbazen hoe goed de chemie tussen de hoofdpersonen op papier staat. Vanaf de eerste ontmoeting hangt er een bepaalde sfeer tussen Emerie en Drew en Keeland weet deze continue vast te houden. De seksuele spanning spat van het papier en het blijft boeiend tot de laatste pagina.

Daarnaast kenmerkt het boek zich ook enorm door de fijne, vlotte schrijfstijl. Het verhaal bevat een fijne dosis seks, maar het wordt nooit te veel. Juist die afwisseling met wat erotische momenten houdt het verhaal speels en spannend. De personages zijn goed uitgewerkt en komen goed uit de verf. Het is de auteur gelukt om ze levensecht te maken, maar er tegelijkertijd voor te zorgen dat ze allebei – maar vooral Drew – heerlijke fictieve crushes zijn geworden. Hou ik van.

Maar wat dit boek echt goed maakt en beter dan sommige andere boeken in het genre is de perfecte verhouding tussen lekker, luchtig leesvoer en een goede laag serieusheid. Dat zorgt ervoor dat niet zomaar een simpele romannetje met de nodige seks is, maar juist eentje met inhoud. Ik vind het knap dat het Vi Keeland wederom gelukt is om een best wel serieus randje er in te fietsen, maar het wel luchtig houdt. Het wordt geen enkel moment zwaar.

O, mensen, Egotripper was alles wat ik er van verwachtte. De chemie tussen Emerie en Drew is om van te houden, het boek bevat een lekkere, vlotte schrijfstijl en is heel moeilijk om weg te leggen. Hiermee kom je echt de donkere, winterse dagen wel door! Wanneer kunnen we het volgende boek van deze dame verwachten?

Heb jij wel eens een boek van Vi Keeland gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Egotripper ♥ Auteur: Vi Keeland ♥ Uitgeverij: Volt
Aantal pagina’s: 320 ♥ ISBN: 9789021418711 ♥ Waardering: ****,5
Ik heb dit boek als recensie-exemplaar mogen ontvangen, dankjewel Uitgeverij Volt! 

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

  1. Ik heb De Baas en In de lift (kort verhaal) ook van haar gelezen. Wel lekker leesvoer, maar ik vond De Baas niet zó fantastisch. Egotripper vind ik tot nu toe een stuk leuker, ik vlieg echt door het boek heen. Straks verder lezen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.