Boekenbuit maart

In februari had ik een behoorlijke boekenbuit en ik had me voorgenomen om mezelf in maart een beetje in te houden. Ha. Ha. Ha. Dat inhouden is compleet niet gelukt, kan ik je alvast verklappen. Het is niet zo dat ik nu compleet blut ben omdat ik gigantisch veel heb gekocht, maar ik had vooral het geluk om veel boeken te krijgen. Ik heb echt fantastische pareltjes mogen toevoegen en ik kan niet wachten om ze allemaal te kunnen lezen. Kijk je gezellig mee? 

Sinds een tijdje houd ik met een stapeltje bij welke boeken ik in die maand allemaal heb gekocht en gekregen. Ik maak een stapel op mijn lage boekenkast en zodra de maand voorbij is zoek ik een plekje op de planken. Dit zorgt ervoor dat ik elke keer dolblij word van de mooie boeken die me aanstaren als ik langsloop en zorgt er voor dat ik nog meer lees, maar het maakt me ook een beetje angstig. Zoveel mooie boeken, zoveel mooie plekken waar ik naar toe zou willen, maar zo weinig tijd! ‘Gelukkig’ moet ik nog elke week vier dagen met de trein, dus wat dat betreft genoeg leestijd! Nou, laten we maar eens de stapels erbij pakken…

Toen ik thuis kwam uit New York lagen er 3 boeken voor mij klaar. Ik won Huis van glas bij Adorable Books en Herfst in Central Park bij Kwante in Wonderland. Echt supertof en ik ben er heel blij mee, dankjewel! Voor de leesclub van Bol.com kreeg ik Ragdoll opgestuurd en daarvan heb je de recensie al kunnen lezen. 

Ik krijg dagelijks een mailtje van Marktplaats als er nieuwe boeken van Jojo Moyes worden aangeboden. Begin maart zag ik ‘s morgens dat Paradijs op aarde werd aangeboden dichtbij Deventer. Natuurlijk stuurde ik gelijk een mailtje en mocht ik het boek ophalen. Mijn collectie is nu bijna compleet, yes! Ik mis alleen nog Nachtmuziek. 

In maart kreeg ik ontzettend leuke mailtjes van verschillende uitgeverijen. Zo kreeg ik een recensie-exemplaar van Did I Mention I Miss You van Moon, ontzettend tof! Ik begon vrijwel gelijk in het boek en de recensie verscheen al online! Ik ben sinds kort ook recensent voor Bol.com en daarom kreeg ik een exemplaar van Onverschrokken. De recensie is ingeleverd en ik zal deze natuurlijk delen zo gauw deze online komt. 

In april doe ik mee aan de blogtour van Zoektocht terug van Marina Folkers en daarom kreeg ik een exemplaar opgestuurd. Volgende week vrijdag verschijnt mijn bijdrage online, see you then! Ik heb het boek intussen uit en helaas zijn mijn verwachtingen niet helemaal waargemaakt.

Voor een nieuwe buddyread op de Hebban We Love Feelgood page ontving ik het boek Geluk bij een ongeluk van een nieuwe Nederlandse auteur. Renate stelde dit boek voor en ik laat me graag verrassen. Ons artikel verschijnt pas in mei, dus dit boek heb ik nog even aan de kant gelegd. 

Natuurlijk kocht ik zelf ook nog wat boeken, haha! Nadat ik Cinder had uitgelezen wilde ik het liefst direct doorgaan in Scarlet. Ik bestelde het boek gezamenlijk met Voor altijd geliefd. Naar beide boeken keek ik ontzettend uit, maar helaas is Voor altijd geliefd mij een beetje tegengevallen. Misschien waren mijn verwachtingen te hoog, maar ik vond ‘m minder. Ik ben nu nog bezig in Scarlet, hoewel ik het boek geweldig vind kom ik maar niet verder. Heel jammer! 

Vorige maand kreeg ik ook een geweldig mailtje van Uitgeverij Fontein. In juni verschijnt het tweede boek van Clare MackintoshIk zie jou, en ik mocht het boek als vooruitleesexemplaar ontvangen. Bij het boek zat een ontzettend creepy briefje, maar het was ook zo gaaf gedaan! Ook kreeg ik een uitnodiging voor een lunch met deze auteur. Afgelopen maandag was het zover en het was ontzettend gezellig! Clare is een geweldige vrouw en ik heb een heerlijke middag gehad. Volgende week verschijnt een artikel over de lunch online. De recensie lees je rond de verschijningsdatum begin juni. 

Ja, mijn boekenbuit groeide en groeide in maart. Voor Hebban kreeg ik de nieuwste Sophie Kinsella, Mijn niet zo perfecte leven. Ik ben er nog niet in begonnen, maar dat ga ik deze week zeker doen! Samen met Feelgood Club van 10 hebben we een leesclub, doe je gezellig mee?

Voor een andere leesclub gaan we in mei Meisjes van Manhattan lezen. Helma had 10 exemplaren gewonnen bij de uitgeverij dus perfect voor een nieuwe leesclub! Zelf zou ik het boek niet hebben opgepakt maar ik ben heel benieuwd geworden. Sowieos lijkt het me heerlijk om weer even terug te zijn in New York. 

En toen ging ik naar Amsterdam. Op de boekenmarkt tijdens het evenement bij Boekerij kocht ik 4 boeken (voor €1,- per stuk kan ik het toch niet laten liggen?). Ik nam De overlevenden, Een vreemdeling in Cornwall, De vrouwn van Kasteel Deverill en Hoe eet je een cupcake mee. Vooral naar dat laatste boek ben ik erg benieuwd. Ook kregen we een exemplaar van Sarah Jio’s nieuwste boek De geheimzinnige tuin. Ik liet ‘m signeren en wil er snel in beginnen.

Zoals je hier kunt lezen won ik tijdens het evenement ook een goodiebag met 4 boeken van de Nederlandse auteurs die aanwezig waren. Ik kreeg Thuis in Portugal, Vandaag houden we het droog, Zes maanden zonder en Het huis met de blauwe luiken en liet ze bijna allemaal signeren! 

Jeetje 22 nieuwe boeken in maart! Een aantal heb ik al gelezen, maar alsnog is mijn TBR met heel veel boeken gegroeid! Daar gaat mijn Shelf control challenge, ha! Ik moet me in april echt in gaan houden, maar Yalfest staat voor de deur dus ik ben benieuwd! Je leest het natuurlijk in de boekenbuit van april volgende maand.

Heb jij veel nieuwe boeken in maart gekocht en gekregen?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.