De verliefde graaf – Julia Quinn

Eerder dit jaar las ik het heerlijke De ongetrouwde hertog. Zonder enige verwachtingen kocht ik het boek met een dagje met mezelf en aan het eind van die dag was het boek met ruim 400 pagina’s uit. Ik kwam er tijdens het schrijven van deze recensie achter dat ik nooit een recensie van dat boek online is verschenen, maar geloof mij, dat boek is echt heerlijk. Wellicht een hele grote guilty pleasure, maar zo heerlijk leesvoer. Vorige maand lag het vervolg in de winkel en ik las ‘m gelijk. Vandaag lees je of dat boek net zo’n fijnerd is!

De lente van 1814 belooft weer een veelbewogen huwelijksseizoen te worden, maar niet als het aan Anthony Bridgerton ligt. Deze begeerlijke graaf maakt nog geen enkele aanstalten zich te verloven. En waarom zou hij ook? Niemand speelt de onbereikbare vrijgezel beter dan hij… Lady Whistledowns Society Papers, april 1814
Dit keer zitten de roddelbladen ernaast. Anthony Bridgerton heeft niet alleen besloten te trouwen, hij weet zelfs al met wie! Het enige obstakel is zijn aanstaande schoonzus, Kate Sheffield, de meest bemoeizieke vrouw die zich ooit in een Londense balzaal heeft gewaagd.
Wat de societydames ook mogen zeggen, Kate is ervan overtuigd dat Anthony een verschrikkelijke echtgenoot zal zijn. Ze is vastbesloten om haar zus te beschermen. Maar hoe beschermt ze haar eigen hart tegen de invloed van deze verleidelijke graaf?

In de Bridgerton-serie van Julia Quinn draait het om de 8 broers en zussen van de Bridgerton familie die op zoek gaan naar de liefde. In het eerste deel lazen we al over vierde kind, Daphne. Nu was de oudste aan de beurt en ik ben zo van Anthony gaan houden, haha. In het voorwoord schrijft de auteur dat ze Anthony niet helemaal perfect wilde maken en dat is echt helemaal gelukt. Hij is een heerlijke man, beetje arrogant misschien, maar eentje met zijn eigen onzekerheden en problemen. Die kunnen heel goed ongeloofwaardig en slecht uit de verf komen, maar de drama is echt perfect gedoseerd.

Hoewel de tijd misschien heel erg vrouwonvriendelijk en onfeministisch is, ben ik echt dol op de tijd waarin dit boek afspeelt en ik zou stiekem heel graag in het begin van de 19e eeuw willen leven. De sfeer die je continu aan Jane Austen doet denken is zo romantisch, love it! Maar daarnaast laat de auteur de chemie tussen Anthony en Kate heerlijk knetteren. Het verhaal is lekker steamy en daar hou ik van. Misschien een beetje fout af en toe, maar o wat heb ik genoten!

Ik zou echt heel gelukkig zijn als ik elke week (oké, misschien niet elke week, maar in ieder geval elke maand) zo’n boek kan lezen. De chemie, de personages, maar vooral de humor maakt dit boek zo ongelofelijk fijn en lief. Je weet bij begin al hoe dit gaat aflopen, maar toch kun je niet stoppen met lezen om te ontdekken wat er nu weer gaat gebeuren met de personages. Het boek heeft ruim 400 pagina’s, maar dat merk je helemaal niet als je aan het lezen bent. Het is moeilijk om het boek weg te leggen en met een dekentje, een kop thee en wat lekkers heb je dit boek uit voordat je het weet!

Het komt vast niet als verrassing dat dit boek 4,5 sterren heeft gekregen. Ik heb zo enorm genoten en kan nu al niet wachten tot februari voordat het volgende deel komt. Mega Guilty pleasure, maar wat een fijn boek. Lees het, echt, je gaat er geen spijt van krijgen!

Lees jij graag boeken in de sfeer van Jane Austen?

Liefs,
Marleen

Titel: De verliefde graaf ♥ Auteur: Julia Quinn ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 448 ♥ ISBN: 9789022586877 ♥ Waardering: ****,5
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel Boekerij!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.