One small thing – Erin Watt

Erin Watt is een van mijn favoriete auteurs als het aankomt op verslavende YA-boeken. Ik heb de Royals echt verslonden en kon niet wachten tot de standalone One small thing vertaald zou worden. Gelukkig was daar wederom Uitgeverij de Fontein! Ik kon niet wachten om er in te beginnen en vandaag of Erin Watt mij wederom omver heeft geblazen met hun woorden!

Sinds haar zus dood is, heeft Elisa constant ruzie met haar overbezorgde ouders. Ze snakt ernaar om een keer lol te hebben en de boel te vergeten. En dus sneakt Elisa het huis uit voor een groot feest. Daar ontmoet ze Chase: knap, verleidelijk en precies wat ze nodig heeft.
Maar hun onvergetelijke ontmoeting heeft grote gevolgen. Ook Chase blijkt een verleden te hebben dat hij liever vergeet. En het heeft te maken met Elisa’s zus…

Zoals ik al schreef ben ik fan van de boeken van Erin Watt. Wederom hebben de dames achter dit duo laten zien dat ze enorm kunnen schrijven. De schrijfstijl is echt een van de grote pluspunten aan dit boek. Je vliegt door het verhaal heen, het is lastig om het weg te leggen en je wil maar pagina’s om blijven slaan. De schrijfstijl is vlot en luchtig, maar tegelijkertijd weten de auteurs ook heftige thema’s er door heen te fietsen waardoor het boek ook een mooie laag diepte krijgt.

Ik heb een beetje gemengde gevoelens over Beth, de hoofdpersoon. Op zich zijn haar achtergrond, haar gevoelens en haar gedachten goed uitgewerkt, maar tegelijkertijd vond ik haar ook heel onvolwassen, naïef en verwend overkomen. Op zich momenten begreep ik echt compleet waar haar gedrag vandaan kwam, maar op zich momenten voelde het behoorlijk ongepast zoals zij gedroeg. Daarom vond ik de ontwikkeling van haar personage ook niet altijd even geloofwaardig. Daarnaast vond ik het karakter van de overleden zus ook niet echt mooi op papier gezet. Het leek alsof er op verschillende momenten in het verhaal maar gewoon karaktereigenschappen uit een potje waren getrokken die op dat moment passend waren in het verhaal. Beetje jammer!

Maar afgezien van die kleine dingetjes is dit echt een heel heftig en emotioneel verhaal. De auteurs laten heel mooi zien hoe het is om alleen in het leven te staan, zonder enige steun van anderen. Het laat zien hoe rouw en het hier niet mee kunnen omgaan een leven overhoop kan halen. Hoewel ik Beths ouders echt wel iets aan wilde doen (wat een goed ding is), snapte ik ze ergens ook wel weer. Een enorm sterk punt is hoe een heel gezin ontwricht wordt door een bepaalde gebeurtenis.

Wederom heb ik echt genoten van een boek van Erin Watt. One Small Thing is een emotioneel en heftig verhaal waar je niet anders dan doorheen kunt vliegen. Dat de personages niet helemaal lekker uit de verf komen deed voor mij niet veel af aan mijn plezier. Als je hebt genoten van De Royals ga je ook zeker genieten van deze standalone!

Zou jij dit boek graag willen lezen?

Liefs,
Marleen

Titel: One small thing ♥ Auteur: Erin Watt ♥ Uitgeverij: de Fontein
Aantal pagina’s: 298 ♥ ISBN: 9789026149160 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek mogen ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel De Fontein!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.