De donkere kroon – Sarah J. Maas

Jaren geleden las ik De glazen troon van Sarah J. Maas. De Hof van doorns en rozen serie van deze auteur is een favoriet en ik hoopte dat haar andere serie ook tof zou zijn. Echter ben ik destijds gestopt met lezen, maar nu de serie compleet is wilde ik het graag nog een kans geven. Bijna alle delen staan op Kobo Plus, dus ik kon aan de slag. Vanmorgen verscheen de recensie van De glazen troon online en nu lees je mijn recensie van het tweede deel!

Celaena Sardothien mag dan de kampioen van de koning zijn geworden, haar trouw aan de kroon is nihil. Ze balanceert op een levensgevaarlijk koord dat bij één verkeerde beweging kan breken. Dan blijken er nog meer duistere krachten aan het werk dan Celaena al vermoedde en komt alles wat ze liefheeft in gevaar. Ze zal keuzes moeten maken: wie kan ze vertrouwen en wie is het waard om voor te vechten?

Zoals je in mijn recensie van De glazen troon kunt lezen vond ik het actiegehalte niet heel hoog, vooral niet omdat het om een sluipmoordenaar draait. Ik hoopte dat dat in het tweede deel beter was, maar helaas viel het een beetje tegen. Begrijp me niet verkeerd, het verhaal zit sterk in elkaar en er wordt meer in gevochten, maar het bleef allemaal een beetje kalm. Zo jammer, want een hoge dosis actie had dit boek echt tot een hoger level kunnen tillen.

De relatie tussen Celaena en Chaol vond ik wel stukken beter. Die werd zo mooi opgebouwd en liet mijn hart een stukje groeien. Bij dit deel voelde ik zoveel meer emoties en Sarah J. Maas weet die echt heel goed neer te zetten. Maar niet alleen de relatie tussen Celaena en Chaol staat goed op papier, ook de andere mensen om Celaena heen hebben een mooie toevoeging aan het verhaal.

Ook de worldbuilding is fantastisch. Hoewel het een hoge dosis fantasy heeft, blijft het wel begrijpelijk en staat alles duidelijk op papier. Normaal gesproken ben ik echt geen fantasy liefhebber, maar ik kon het grotendeels allemaal voor me zien. Ook bepaalde twists waren goed bedacht. Soms waren ze een beetje voorspelbaar, maar desondanks weet Sarah J. Maas er spannende momenten in te proppen, waardoor je niet kunt stoppen met lezen en dat eigenlijk ook niet wilt.

De donkere troon heeft mij niet teleurgesteld, maar ik vond ‘m ook niet beter dan het eerste deel. Ik ben in ieder geval heel benieuwd naar het derde deel! Snel maar in beginnen!

Ben jij al begonnen in deze serie van Sarah J. Maas?

Liefs,
Marleen

Titel: De donkere kroon ♥ Auteur: Sarah J. Maas ♥ Uitgeverij: Boekerij:
Aantal pagina’s: 376 ♥ ISBN: 9789022580288 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.