De glazen troon – Sarah J. Maas

Heel wat jaren geleden (zo’n drie volgens mij) las ik het eerste deel in de Glazen troon-serie van Sarah J. Maas. Destijds werd gezegd dat ze de rest van de serie niet gingen vertalen, dus ik besloot niet verder te lezen. Inmiddels is wel alles vertaald en kan ik lekker gaan bingen. Bijna de gehele serie staat op Kobo Plus, dus ik herlas eerst De glazen troon. Vandaag lees je mijn recensie!

Ze wordt door twee mannen bemind. Het hele land vreest haar. Alleen zij kan het koninkrijk redden. Celaena wordt voor de keuze gesteld: óf haar leven slijten in de gevangenis, óf deelnemen aan een toernooi waarvan de winnaar de nieuwe kampioen van de koning wordt. Een voor een worden de deelnemers van het toernooi echter op gruwelijke wijze vermoord en al snel vecht Celaena niet alleen voor haar vrijheid, maar ook voor haar leven.

Volgens mij De glazen troon Maas’ eerste boek en dat merkte ik wel aan de schrijfstijl. Ik vond het allemaal wat simpel en vind haar andere serie echt stukken beter. Het verhaal zit goed in elkaar en het hele feit dat Caleana een sluipmoordenaar is is echt tof, maar de uitwerking in de schrijfstijl miste wat voor mij. Ook moest ik een beetje wennen dat alles vanuit zij-perspectief wordt geschreven. Dit zorgde –  vooral in het begin – voor wat afstandelijkheid.

De wereld rondom Celaena is echt enorm goed uitgewerkt en je wordt er helemaal ingetrokken. Hoewel dit slechts het eerste deel is van een zevendelige serie ben ik nu al nieuwsgierig hoe het verder gaat. Ik heb al van velen gehoord dat het tweede deel nog stukken beter is dan het eerste deel, dus daar ga ik heel snel in beginnen. Ik had wel graag gezien dat het sluipmoorden wat meer terug zou komen, maar misschien komt dat meer terug in de andere delen.

Een ander minpuntje vond ik de love triangle. Daar stoorde ik me wel echt aan en voegde ook eigenlijk niets toe. Goed uitgewerkt, maar desondanks wel irritant. Jammer, want het had zoveel beter geweest zonder dat getouwtrek tussen die twee mannen. Gelukkig is het een fijn einde op dat gebied en kan ik daarmee met een gerust hart beginnen in het vervolg, haha.

Hoewel ik het boek al eerder had gelezen kon ik me er niet heel veel meer van herinneren. Het was een fijne herkennismaking en ik ben helemaal klaar voor de rest van serie. Ik vond het geen enorme topper, maar een goed begin van een hopelijk fantastische serie. Het kan in ieder geval alleen maar beter worden!

Heb jij deze serie van Sarah J. Maas al gelezen?

Liefs,
Marleen

PS. Stay tuned, want vanmiddag verschijnt de recensie van het vervolg hier online! 

Titel: De glazen troon ♥ Auteur: Sarah J. Maas ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 360 ♥ ISBN: 9789022580264 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.