Het kamermeisje – Nita Prose

Een tijdje geleden kwam het boek Het kamermeisje op mijn radar. Het boek werd opeens door veel mensen gelezen en toen ik de flaptekst las was ik heel erg benieuwd. Maar ik las ook veel gemengde reacties, dus ik was tegelijkertijd ook een beetje huiverig. Ik besloot het e-book te kopen en ik las ‘m niet lang daarna. Vandaag lees je mijn recensie.

Molly is een wat zonderlinge en onopvallende jonge vrouw. Ze is geknipt voor haar werk als kamermeisje in het Regency Grand Hotel, waar ze met overgave de kussens opschudt en het stof en de geheimen van de gasten wegveegt, zonder dat iemand aandacht voor haar heeft. Toch komt ze – ongewild – in de spotlights te staan wanneer ze Mr Black, een beruchte en steenrijke gast, dood in zijn bed aantreft. Zo wordt ze opeens hoofdverdachte in een moordzaak en belandt ze in een web van leugens. Hoe kan ze daar nog uit ontsnappen? Gelukkig krijgt ze hulp uit onverwachte hoek, maar zal het op tijd zijn, vóór de moordenaar opnieuw toeslaat?

En ik ben absoluut niet teleurgesteld. Ik ben zelfs positief verrast. Na die recensies waren mijn verwachtingen niet zo hoog en dat heeft goed uitgepakt. Vooral de bijzondere schrijfstijl wist mij gedurende het hele boek in zijn greep te houden. Je leest het boek vanuit het perspectief vanuit een neurodivers personage, Molly. En Molly is enorm recht door zee. Daardoor zit er weinig poespas aan het verhaal. Ik denk dat je daar wel van moet houden? Ik vond het zelf echt een fantastische manier om dit boek te ervaren.

Daarnaast hangt er het hele boek een hele fijne spanning in het boek. Aangezien je het boek vanuit Molly’s perspectief leest, heb je een vrij zwart-witte kijk op wat er allemaal gebeurt. Maar tegelijkertijd gebeurt er rondom Molly heel veel dat ze niet door heeft. Je zou Molly daardoor naïef kunnen noemen, maar ik vond haar juist heel erg tof uitgewerkt. Juist omdat Molly zelf weinig idee wat er om haar heen gebeurt, maar je als lezer wel die extra hints oppakt zorgde voor een hele mooie dimensie.

Dit boek leest echt als een heerlijke whodunnit. Ja, er zitten wellicht wat clichés in het verhaal, maar het blijft van begin tot het einde interessant. Wel had ik van te voren, op grond van de flaptekst, wel een heel ander idee bij het verhaal en eigenlijk ben ik wel heel erg blij met hoe het verhaal is geworden. De sfeer zit er goed in, alles rondom het hotel lees je op een bijzondere manier – namelijk vanuit Molly – en alles bij elkaar heb ik echt enorm genoten!

Ik vond dit boek echt heel erg tof. Als je net als ik ook wat minder positieve recensies hebt gelezen, geef dit boek een kans!

Zou jij dit boek willen lezen? Of heb je Het kamermeisje al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Het kamermeisje ♥ Auteur: Nina Prose ♥ Uitgeverij: Ambo | Anthos
Aantal pagina’s: 336 ♥ ISBN: 9789026354243 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.