Een valse noot – Julia Quinn

Ik kan altijd enorm uitkijken naar een nieuw boek van Julia Quinn, want het is altijd – gegarandeerd – een paar uurtjes puur genieten. Niet teveel nadenken, even wegdromen met romantiek én natuurlijk een fijne sfeer. Zodra Een valse noot binnenkwam ben ik bijna direct begonnen. En ik vertel je vandaag wat ik ervan vond! 

Anne Wynter doet het redelijk goed als de gouvernante van drie hooggeboren jongedames. Haar baan kan een uitdaging zijn: in één week tijd verstopt ze zich in een kast vol tuba’s; speelt ze een boze koningin in een toneelstuk dat misschien een tragedie is (of een komedie – niemand weet het zeker) en verzorgt ze de wonden van de charmante graaf van Winstead. Na jarenlang ongewenste avances te hebben ontweken, is hij de eerste man die haar echt heeft verleid, en Anne vindt het steeds moeilijker worden om zich te blijven herinneren dat een gouvernante eigenlijk niet zou moeten flirten met een edelman.

Als Daniel Smythe-Smith een mysterieuze vrouw in het oog krijgt tijdens de jaarlijkse musical van zijn familie, zweert hij haar het hof te maken, zelfs als dat betekent dat hij zijn dagen zal moeten doorbrengen met een tienjarige die denkt dat ze een eenhoorn is. Maar Daniel heeft een vijand: iemand die gezworen heeft hem te doden. En wanneer Anne in gevaar komt, moet hij alle wapens uit zijn arsenaal halen om hun verhaal tot een goed einde te brengen.

Ik moet zeggen, in het begin was ik een beetje bang welke kant het boek op zou gaan. Het begin is namelijk best wel vrijpostig en dat past niet echt bij de tijd waarin de boeken van Julia Quinn zich afspelen. Maar gelukkig gaat het al snel de goede kant op en daarmee is dit echt een van mijn favoriete Julia Quinn-boeken van de laatste tijd geworden. Ik was dol op de chemie en banter tussen Anne en Daniel, want die twee zijn echt heel erg leuk samen!

Maar ook de spanning en het vleugje mysterie zorgt ervoor dat dit boek heel erg moeilijk is om weg te leggen. Juist met dit vleugje spanning is dit deel, net als het eerste deel, net wat origineler en minder cliché. En hallo, zijn we allemaal niet stiekem heel groot fan van een verhaal waarbij de graaf valt voor iemand van het personeel? Love it! Hoe cliché dat misschien ook mag zijn, genieten is het wel.

Dit is de derde serie van Quinn die in het Nederlands verschijnt en daarmee het 14e boek. Je zou misschien kunnen zeggen dat het op een gegeven moment wel een keer klaar is, maar deze boeken blijven gewoon stuk voor stuk puur genieten. Deze serie heeft weer als originele draai het muziekavondje en met de Bridgertons op de achtergrond is het gewoon een wereld waar je niet uit wilt vertrekken. En gelukkig hoeft dat ook niet, want het derde deel verschijnt begin volgend jaar! Yay!

Ik kan er nog wel meer woorden aan vuil maken, maar dit is gewoon een heerlijk boek, eentje die je als fan van Julia Quinn echt wilt lezen. Happy reading!

Wat is jouw favoriete boek van Julia Quinn?

Liefs,
Marleen

Titel: Een valse noot ♥ Auteur: Julia Quinn ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 400 ♥ ISBN: 9789022598412 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel Boekerij! 

Lees hier mijn recensie van Een onverwacht duet, het eerste deel in deze serie.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.