Zeis – Neal Shusterman

Zeis, of in het Engels Scythe, stond al een aantal jaren op mijn TBR. Heel erg fijn dat Blossom Books (samen met Baecken’s Books) dit boek inmiddels heeft vertaald. Ik mocht het boek van Jennifer lenen en vandaag lees je mijn recensie!

Een wereld zonder honger zonder ziekte zonder oorlog zonder lijden … en zonder de dood, want zelfs die heeft de mensheid overwonnen. Alleen Zeisen zijn nog in staat een leven te beëindigen – en daar worden ze toe aangemoedigd om de populatie binnen de perken te houden. De zestienjarige Citra en Rowan worden uitgekozen om de opleiding tot Zeis te volgen. Het is wel het laatste wat ze willen, maar als ze weigeren anderen te doden, zullen ze zelf sterven. Hoe hoog is de prijs voor een ideale wereld?

Zoals je kon lezen, was ik er erg nieuwsgierig naar. Ik vind het daarom heel erg jammer dat het boek me niet zoveel deed. Ik had weinig behoefte om door te lezen, heb er voor mijn doen behoorlijk lang over gedaan en ik vond het ook allemaal maar mwa. Ik kwam er ook heel moeilijk in. Maar ik snap wel dat mensen dit een heel erg goed boek vinden. Het boek is namelijk echt niet slecht. De wereld zit enorm goed in elkaar, maar het bleek simpelweg niet mijn ding te zijn.

Het idee van de Zeisen is heel erg tof. Alles wordt op een fijne manier en vooral uitgespreide manier uitgelegd. Zo krijg je geen complete infodump en wordt het ook niet zo saai om te lezen over de achtergrond van de Zeisen. Met de afwisseling van de perspectieven en de dagboekfragmenten blijft de vaart in het verhaal én krijg je voldoende informatie om nieuwsgierig te blijven naar de rest van het verhaal.

Ondanks dat het een origineel idee is, deed het mee ook wel een beetje denken aan The Hunger Games. De opbouw, de verhoudingen tussen alle personages, het einde, het voelde naast origineel ook een beetje hetzelfde aan. Aan de ene kant wil ik wel weten hoe het verder gaat met de Zeisen en de personages die we in dit deel hebben leren kennen, aan de andere kant is het voor mij ook wel weer goed afgesloten. Dus wie weet, misschien lees ik ooit nog de andere delen (wanneer deze vertaald zijn).

Ik vind het jammer, maar Zeis bleek toch niet helemaal mijn ding te zijn. Het boek is tof en het verhaal origineel, maar not my cup of tea.

Heb jij dit boek al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Zeis ♥ Auteur: Neal Shusterman ♥ Uitgeverij: Baeckens’ Book & Blossom Books
Aantal pagina’s: 448 ♥ ISBN: 9789059248427 ♥ Waardering: ***

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.