The Black Key – Amy Ewing

Al eerder kon je hier op de blog de recensies lezen van The Jewel en The White Rose, de eerste twee delen in de serie van Amy Ewing. Nu verscheen begin deze maand het derde en laatste deel in de serie en die moest ik natuurlijk lezen! Ik was heel erg benieuwd hoe Amy Ewing de hele serie zou gaan afsluiten en kon niet wachten om er in te beginnen! Lees je mee?

Violet wil de wereld veranderen. Het wordt tijd om voor eens en altijd af te rekenen met de elite en hun rijke, egoïsitische leventje in The Jewel. Als ze ontdekt dat de Hertogin haar zusje Hazel heeft ontvoerd, ziet Violet echter maar één oplossing: ze moet terug naar het paleis. Terug naar het hol van de leeuw. Met gevaar voor eigen leven.

Bij het einde van The White Rose liet Amy Ewing zien dat ze nog genoeg te vertellen had voor een vervolg, maar was het ook vrij duidelijk welke kant ze op zou gaan. Ik verwachtte dus eerlijk gezegd ook geen spannende plottwists, maar hoopte wel op een mooi en sterk einde. En die heb ik ook zeker gekregen. De auteur rondt alles mooi af en geeft alle belangrijke personages een goed en sterk einde. De laatste pagina’s hadden wat mij betreft iets uitgebreider gemogen, gewoon omdat ik het fijn vind om nog iets meer van het leven er na te zien, maar in principe blijf je niet met vragen zitten en is alles mooi af.

Waar ik in het eerste deel niet zoveel had met de liefdesrelatie tussen Violet en Ash vond ik die in het tweede deel al beter en stond deze in The Black Key echt sterk in de schoenen. Ook de relaties tussen de andere personage vond ik echt mooi neergezet en ik raakte steeds meer gehecht aan de personages. Aangezien Amy Ewing ze allemaal stuk voor stuk zo levendig heeft neergezet kun je niet anders dan ze in je hart sluiten en echt met ze mee leven.

Hoewel ik geen spannende plottwists verwachtte en die ook niet echt aanwezig zijn, kreeg Amy Ewing het toch voor elkaar om er wat verrassende momenten in te zetten. Sommigen voelden een beetje geforceerd, maar ze zorgden toch voor wat extra vaart en dat je vanaf de helft het boek eigenlijk niet meer kunt wegleggen. Yes, ik ben echt blij met hoe deze serie is afgerond!

The Black Key is een waardig einde voor een toffe YA-serie. Alles wordt op een sterke manier afgerond en laat je tegelijkertijd toch op het puntje van je stoel zitten. Ik ben fan! Mocht je nog niet begonnen zijn met deze serie, zeker doen! Je zult niet teleurgesteld worden! 

Ben jij al bekend met The Jewel serie van Amy Ewing?

Liefs,
Marleen

Titel: The Black Key ♥ Auteur: Amy Ewing ♥ Uitgeverij: Young & Awesome
Aantal pagina’s: 296 ♥ ISBN: 9789025876043 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek als recensie-exemplaar mogen ontvangendankjewel Young & Awesome! 

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.