De kleine theewinkel in Tokio – Julie Caplin

Ik ben vast niet de enige bij wie Japan op de bucketlist staat. Daarom is het natuurlijk heerlijk als je – zeker in deze tijd – lekker kunt wegdromen bij een fijn boek. De kleine theewinkel in Tokio trok gelijk mijn aandacht en een tijdje geleden kocht ik het ebook. Je leest nu wat ik ervan vind!

Wanneer reisblogger en fotograaf Fiona een reis naar Japan wint, waar ze begeleid zal worden door een bekende Japanse fotograaf, kan ze haar geluk niet op. Tot ze op het vliegveld niet door Yutaki Araki wordt opgehaald, maar – en nog veel te laat ook! – door de man die tien jaar eerder haar hart brak: fotograaf Gabe Burnett.
Tot haar opluchting herkent hij haar niet, maar het beloven een paar zware weken te worden…
Gelukkig is het gastgezin waar ze logeert fantastisch. In hun kleine theewinkeltje leert Fiona van alles over theeceremonies en de Japanse manier van leven, en ze voelt zich helemaal zen. En wanneer Gabe haar de verborgen plekken van Tokio laat zien, begint ze te geloven dat hij ondanks zijn arrogante houding ook nog een heel andere kant heeft.

O my, wat een heerlijke sfeer heeft dit boek! Tokio spat echt van je pagina’s af en het liefst stap je nu nog in het vliegveld om zelf alles te beleven. Het boek draait om Fiona, die als fotograaf voor twee weken naar Tokio mag reizen. Als fotograaf heeft ze natuurlijk een extra oog voor al het moois wat het land en de stad te bieden heeft en dit komt echt zo mooi tot zijn recht. De sfeer van het boek deed me ook een beetje denken aan de Liefs uit Manhattan-serie van Sarah Morgan. Als je daar dus van houdt, raad ik je dit boek ook zeker aan!

Wat ik wel een beetje jammer vind, is dat de uitgeverij slechts deel 6 heeft vertaald. Toen ik het boek ging toevoegen aan mijn plankje op Goodreads, kwam ik er achter dat De kleine theewinkel in Tokio het zesde en laatste deel van Romantic Escapes. Nu is dit boek echt prima op zichzelf te lezen, maar er wordt wel regelmatig verwezen naar personages die in de andere boeken de hoofdrol hadden. Desondanks is dit wel een heel erg fijn boek waarbij je echt even kunt wegdromen.

Verder is dit boek ook gewoon heel erg fijn en heel erg lief. Fiona en Gabe zijn schattig samen en hoewel de aantrekkingskracht soms een beetje willekeurig overkwam, is het gewoon een über schattig verhaal dat je helemaal overspoelt, love it.

Wat een heerlijkheid was dit boek. Dikke aanrader. Minpuntje? Ik wil nu nog sneller naar Japan, haha!

Heb jij dit boek al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: De kleine theewinkel in Tokio ♥ Auteur: Julie Caplin ♥ Uitgeverij: HarperCollins
Aantal pagina’s: 352 ♥ ISBN: 9789402706451 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

  1. Ik had deze pas van de bibliotheek geleend, maar was er niet meer aan toe gekomen. Misschien moet ik ‘m toch maar weer reserveren haha, want dit klinkt wel heel erg goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.