Verdwenen – Tara Altebrando

In oktober verschenen bij de nieuwe imprint Young & Awesome 4 awesome boeken. Ik wilde ze alle 4 graag lezen, maar was vooral heel nieuwsgierig naar Verdwenen. Het idee leek me heel erg origineel en vooral spannend. Helaas las ik steeds meer negatieve recensies dus ik was behoorlijk teleurgesteld dat een boek waar ik naar uitkeek tegen leek te vallen. Maar ik wilde graag mijn eigen mening vellen en dus leende ik het boek bij de bibliotheek. Viel het boek mij ook tegen? Lees snel verder!

Elf jaar geleden verdwenen zes kinderen. Ze werden nooit gevonden. Nu komen er vijf terug – zonder één herinnering aan de afgelopen elf jaar.
Avery is vijftien als het onvoorstelbare gebeurt: de vermiste kinderen keren ongedeerd terug. Allemaal, behalve haar broer Max. En geen van hen kan zich herinneren wat er is gebeurd, wie hen heeft meegenomen of waar ze al die tijd geweest zijn. Samen met de teruggekeerde Lucas zet Avery alles op alles om het mysterie op te lossen.

Het verhaal begint echt superspannend en ik schoot door de eerste 250 pagina’s heen. Ik zat compleet in het verhaal en kon het met moeite wegleggen. Ik wilde dolgraag weten wie er verantwoordelijk was voor de verdwijning van de zes, waar Max was gebleven en vooral waarom ze zich helemaal niets herinneren! Altebrando wist in de eerste 250 bladzijdes mij echt vast te houden en hield de vaart er lekker in.

En toen ging het mis. Opeens was de vaart weg en werd het saai en langdradig. Zonder veel te spoilen kom je er iets over de helft achter wat de oorzaak is van de vermissing en dit kwam echt uit de lucht vallen. Voor mij was het ongeloofwaardig en slap. Het leek op een hersenspinsel van iemand die veel te veel science fiction heeft gekeken. Het idee was origineel, maar de uitwerking liet echt te wensen over. Ook het einde had wat mij betreft beter uitgewerkt mogen worden. Ik sloeg het boek dicht met een gevoel van ‘was dit het nou’? 

Het verhaal blijft origineel en de eerste 250 pagina’s hebben er mede voor gezorgd dat ik het boek toch nog 4 sterren heb gegeven. Ook was het heel erg fijn om te lezen vanuit verschillende perspectieven. Scarlett voegde voor mij niet veel toe, maar ik begon echt een beetje van Avery en Lucas te houden! Ondanks dat hun werelden op hun kop staan bij terugkomst blijven het gewone tieners en was het goed om te lezen dat ze ook nog normale ‘tienerdingen’ doen.

Verdwenen is een spannende jeugdthriller met een originele twist. Helaas liet de uitwerking te wensen over en was het einde slap. Desondanks toch nog 4 sterren, want de eerste 250 pagina’s maken veel goed.

Welke boeken heb jij van Young & Awesome gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Verdwenen ♥ Auteur: Tara Altebrando ♥ Uitgever: Young & Awesome
Aantal pagina’s: 384 ♥ ISBN: 9789025870454 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.