Het niet-zo-perfecte leven van Elliot McHugh – Margot Wood

Ken je Best of TBR al? Best of TBR (@bestoftbr) is een speciaal account van Boekerij op Instagram dat zich richt op hun e-only verhalen. Een van de nieuwe titels die daar is verschenen is Het niet-zo-perfecte leven van Elliot McHugh van Margot Wood. Vandaag lees je mijn recensie!

Sommige mensen weten aan het begin van hun studie precies wat ze met hun leven willen doen. Elliot McHugh is niet een van die mensen. Een studierichting kiezen is wel het laatste waar ze aan denkt. Elliot heeft het veel te druk met alles te ervaren wat het studentenleven te bieden heeft – van de hele nacht dansen op feesten buiten de campus, tot het maken van nieuwe vrienden en het hebben van de beste seks die je kunt hebben op een krakkemikkig bed in een gedeelde studentenkamer.
Maar is ze er klaar voor als de realiteit toeslaat? Als de seks die ze heeft niet zo fantastisch is, en de tentamens met rasse schreden naderen, en het vriendje van haar kamergenoot de grootste eikel ooit blijkt te zijn? Elliot maakt misschien gigantische fouten, maar als ze eerlijk is tegen zichzelf (en tegen jou, lieve lezer), zou ze zomaar eens de persoon kunnen worden die ze wil zijn. En in de tussentijd komt misschien zelfs de Grote Liefde voorbijwaaien…

Dit boek is dus enkel als e-book te lezen. Ik ben dol op e-books (sst.. niet verder vertellen) en ik sjouw mijn e-reader overal meer naar toe. Helaas was dit boek niet heel erg prettig leesbaar als e-book. Het boek bevat heel veel voetnoten en dat is echt een hele toffe toevoeging aan het verhaal, maar helaas voegen de voetnoten bij een e-book weinig toe. De hoofdstukken zijn relatief lang (gemiddeld 17-20 pagina’s) en de voetnoten staan aan het einde van elk hoofdstuk. Maar ik was de helft van de tijd alweer vergeten waar de voetnoot overging als ik bij het einde van het hoofdstuk was beland. Dat was een beetje jammer.

Wel heeft dit boek een heerlijke schrijfstijl (en ja, de voetnoten zijn hier wel een fijne toevoeging bij). De manier waarop Elliot tegen de lezer praat zorgt ervoor dat je als lezer echt onderdeel wordt van het verhaal. De gebeurtenissen en actie van hoofdpersoon Elliot zijn hilarisch. Af en toe was het een beetje grof en plat, maar dat kan ook een beetje door de vertaling komen? Sommige woorden waren ook een beetje ongelukkig gekozen in de vertaling en het boek werd op sommige punten echt een beetje te vernederlandst, klein beetje jammer (en vooral onnodig). De schrijfstijl is ook best verslavend. Zeker na de eerste hoofdstukken was ik echt hooked en vond ik het maar moeilijk om weg te leggen.

De uitgeverij heeft dit boek neergezet voor de fans van Rood, wit en koningsblauw en Sex Education. Die laatste snap ik absoluut, want dit boek leest echt als die heerlijke serie. Maar die eerste? De enige overeenkomst vind ik dat dit boek queer is, verder heeft Het niet-zo-perfecte leven van Elliot McHugh echt weinig gemeen met RWKB. Neemt niet weg dat dit boek echt heerlijk om te lezen is. Je krijgt een tof inkijkje hoe het is op een Amerikaanse universiteit, hoe is het om jezelf te ontdekken en tegelijk nieuwe mensen te ontmoeten.

Yes, vette tip dit boek. Ik vind het jammer dat dit boek enkel als e-book wordt aangeboden, want dit boek is absoluut een leestip voor meer dan alleen de digitale lezers. Ik ben fan!

Had jij al van dit boek gehoord?

Liefs,
Marleen

Titel: Het niet-zo-perfecte leven van Elliot McHugh ♥ Auteur: Margot Wood ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 314 ♥ ISBN: 9789402318968 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit e-book als digitaal recensie-exemplaar gekregen, dankjewel Boekerij!

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

  1. Ik heb dit boek nog liggen, maar Best of TBR kende ik nog niet. Ik als e-lezer moet dat even in de smiezen houden.

    Voetnoten vind ik ook zo irritant. Nimmernacht heeft ze ook, ik negeer ze gewoon. Wel wil ik deze snel oppakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.