De koningin van verraad – Danielle L. Jensen

Vlak voor onze vakantie kwam als verrassing De koningin van verraad binnen, het vervolg op het o zo toffe Het koninkrijk der bruggen van Danielle L. Jensen. Ik heb eventjes getwijfeld of ik ‘m wel direct zou lezen, want eigenlijk was ik van plan om voor vertrek nog een ander boek te lezen, maar ik keek hier te veel naar uit, waardoor ik dit boek nog in een ruk heb uitgelezen. Vandaag lees je mijn recensie!

Lara was koningin, maar leeft nu in ballingschap als verrader. Niet lang geleden heeft ze moeten toekijken hoe haar eigen vader Ithicana veroverde, zonder dat ze ook maar iets kon doen om hem te stoppen. Als ze erachter komt dat haar man Aren tijdens de strijd niet vermoord, maar gevangen genomen is, weet Lara dat er maar één reden is waarom haar vader hiervoor heeft gekozen: Aren dient als lokaas voor zijn verraderlijke dochter.

Voor Lara zit er niets anders op: ze zal terugkeren naar Ithicana met een plan om niet alleen koning Aren, maar ook het Koninkrijk der Bruggen te bevrijden uit de klauwen van haar vader. Hiervoor zal ze zijn eigen wapens tegen hem moeten gebruiken: de zussen van wie ze het leven heeft gespaard. Al snel zijn er meer tegenstanders dan Lara had verwacht. Niemand is te vertrouwen en vijanden en bondgenoten wisselen van kant. Maar haar grootste tegenstander is misschien juist wel de man die ze probeert te bevrijden – de man die ze heeft verraden.

Vorig jaar (?) las ik Het koninkrijk der bruggen, een fantasy boek dat me compleet van mijn sokken blies. Ik vond dat verhaal ZO TOF. Het had alles wat ik (persoonlijk) in een fantasy boek zou. Er zat namelijk naast een heel toffe world building ook een hoge dosis romantiek en spice in. Daarnaast eindigde het eerste deel ook met een enorme cliffhanger, waardoor ik eigenlijk op dat moment direct het volgende deel wilde lezen. En hoewel ik het tweede deel wel in het Engels had klaarstaan, heb ik om een onduidelijke reden toch gewacht tot de vertaling. En daar heb ik geen spijt van gehad!

Want wauw, het verhaal is wederom fantastisch én de vertaling is ook heel erg goed. Dit verhaal is vanaf het begin verslavend en heel erg moeilijk weg te leggen. Je gaat eigenlijk direct verder waar Koninkrijk der bruggen is geëindigd, en hoewel het voor mij alweer een jaar geleden was dat ik dat deel las, zat ik er direct in. Wederom is de world building on point, maar ik ben eigenlijk compleet verliefd geworden (opnieuw) op de relatie tussen Lara en Aren. Heel knap hoe de auteur in een tweede deel opnieuw de trope enemies to lovers heel goed weet neer te zetten.

Zoals ik al schreef, de spanning zit er enorm goed in. Er gebeurt erg veel, waardoor je continu in de greep van het verhaal blijft. Ik zat midden in het pakken van koffers en opruimen en laatste dingen, maar ik bleef maar teruggrijpen naar dit verhaal. Een absoluut sterk vervolg op een heel sterk eerste deel, en misschien is dit deel zelfs nog wel beter. Een van mijn favoriete fantasy-series van de laatste tijd!

Je hebt het al vast al geraden, maar wat een aanrader! Ik ben HEEL erg blij dat ik dit boek nog vlak voor vertrek heb verslonden. Een worthy vervolg en ik kan niet wachten op de andere delen in de serie. DEZE WIL JE LEZEN!

Heb jij deze al ontdekt?

Liefs,
Marleen

Titel: De koningin van verraad ♥ Auteur: Danielle L. Jensen ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 384 ♥ ISBN: 9789022595886 ♥ Waardering: *****
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel Boekerij!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.