Het penthouse – Lotte Boot

Ik ben dol op de shorties van Blossom Books. Zo heb ik eerder dit jaar zowel Wees Lucie van Astrid Boonstoppel als Grijs van Carlie van Tongeren met heel erg veel plezier gelezen. Ik was daarom ook heel erg benieuwd naar een nieuwe shortie van een nieuwe auteur. Het penthouse is de nieuwste shortie en vandaag lees je mijn recensie!

In de spannende thriller ‘Het penthouse’ gaat June op zoek naar haar vriendin Roxy die twee jaar geleden verdween. Men gaat ervan uit dat ze dood is, maar June heeft dat nooit geloofd. Als ze op een dag een mysterieus appje krijgt en een recente foto van Roxy, belandt ze halsoverkop in een wereld waarvan een extravagant penthouse nog maar het begin is. Voor ze het weet wordt ze versuft wakker in een privéjet die boven Amerika vliegt. Ze wilde toch weten waar Roxy was? Dan moet ze daar wel wat voor over hebben…

Zal ik maar gelijk met de deur in huis vallen? Deze shortie was helaas niet echt mijn ding. Voor mij kon deze niet tippen aan bijvoorbeeld Grijs of Wees Lucie. Het voelde compleet niet geloofwaardig en allemaal net te. Het verhaal begint wel heel erg sterk. De notities van June over de vermissing van haar beste vriendin vond ik heel tof en maakt je vanaf de eerste pagina nieuwsgierig.

Maar dan gaat na ongeveer 40 pagina’s het ‘echte’ verhaal beginnen en toen werd het voor mij minder. De wanhoop van June en de onzekerheid over haar beste vriendin voelde heel echt en spatte ook echt van het papier, maar de manier waarop ze er mee omgaat voelde een beetje nep, maar vooral ongeloofwaardig. Ken je dat gevoel dat als je een horrorfilm kijkt en je heel hard tegen de hoofdpersoon wilt schreeuwen dat ze niet in haar eentje de donkere kelder in moet lopen? Dat had ik tijdens dit boek. En wat ik vooral jammer vond, is dat de hoofdpersoon zelf ook weet dat het niet slim is, maar het toch gewoon doet.

Er zit overigens wel een belangrijk en heftig thema in en ik vind het wel tof dat een Nederlandse auteur dat heeft gebruikt. Maar het verhaal is te veel en te groot, waardoor ik het dus niet meer geloofde. Best jammer, want het idee is tof. Het nawoord van de auteur voegde voor mij veel toe en zorgde er wel voor dat ik het verhaal met net andere ogen bekeek, maar het zorgde er niet voor dat mij beoordeling echt anders werd. Jammer!

Voor mij is dit geen aanrader geworden. Als je op zoek bent naar een goede shortie dan raad ik je eerder die van Astrid Boonstoppel of Carlie van Tongeren aan. Maar mocht je nieuwsgierig zijn, ontdek het vooral zelf, gelukkig zijn shorties perfect voor tussendoor!

Heb jij al eens een shortie gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Het penthouse ♥ Auteur: Lotte Boot ♥ Uitgeverij: Blossom Books
Aantal pagina’s: 144 ♥ ISBN: 9789463494472 ♥ Waardering: **,5
Ik heb een digitaal recensie-exemplaar gekregen, dankjewel Blossom Books!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.