Als morgen niet bestaat – Jennifer L. Armentrout

Jennifer L. Armentrout is een enorme naam in het NA-genre, maar daarnaast heeft ze ook nog een aantal YA/contemporary romans geschreven. Zomer & Keuning is de beste, want zij halen al die toffe boeken naar Nederland. Vorige maand verscheen Als morgen niet bestaat van Armentrout en ik mocht ‘m lezen. Benieuwd wat ik er van vind? Lees dan snel verder!

De zeventienjarige Lena zit net in het laatste jaar van high school en is van plan om daar het beste jaar ever van te maken. Dat moet lukken, want ze heeft een leuke vriendengroep en is zich aan het oriënteren op haar vervolgopleiding. Misschien gaat ze zelfs eindelijk Sebastian vertellen wat ze al jaren voor hem voelt. Na dit jaar zal alles anders zijn, dus het is nu of nooit.

Maar het moment waarop alles anders wordt komt veel sneller dan ze verwacht, en op een totaal andere manier dan ze verwacht. Na een feestje raakt Lena met vier vrienden betrokken bij een auto-ongeluk. Zij is de enige die het overleeft. Lena wordt gek van schuldgevoel. Toekomstplannen maken lukt haar ook niet meer. Hoe krijgt ze haar vertrouwen in het leven terug?

O, man, ik heb denk ik een nieuwe favoriet van Jennifer L. Armentrout. Hoewel ik heel erg nieuwsgierig was, was ik ook een beetje bang dat het verhaal een beetje hetzelfde zou zijn als Het probleem met voor altijd. Dat boek was mooi, maar ook een beetje traag. Echter heeft Als morgen niet bestaatecht al mijn verwachtingen overtroffen. Ik kan niet anders zeggen dan WAUW! Ik vond ‘m zo veel beter dan andere boeken van Armentrout. Het is heftig en emotioneel met een aantal belangrijke en mooie lessen op een subtiele wijze verweven.

Ik begin altijd met een boek nadat ik de flaptekst heb gelezen. Ik kan niet compleet blanco een verhaal ingaan. Ik had dus ook de flaptekst gelezen voorafgaand het lezen en daardoor hing er een soort dunne laag van verwachtingen door de regels door. Mijn hart klopte constant net iets sneller dan normaal en hoewel het boek helemaal niet spannend is ofzo, ben je wel met elk hoofdstuk benieuwd wat er nu staat te gebeuren. Wat ik ontzettend sterk vind is dat een groot deel van het verhaal nog ‘normaal’ is, dus voor het ongeluk. Het verhaal begint niet gelijk heftig en dat zou saai over kunnen komen, maar geeft het hele boek een extra lading en extra emotie. Want alles kan zomaar voorbij zijn.

En dan… Dan gebeurt het ongeluk en ben je samen met Lena (dat vond ik wel een dingetje, want ik word door een aantal mensen zo genoemd, dus dat was gek. Heeft overigens niets met het verhaal te maken, haha) echt een wrak. Haar emoties, angsten en gevoelens staan zo duidelijk, echt en sterk op papier, echt knap. Je wordt bij het lezen eigenlijk ook overspoeld door alles wat er door Lena heen gaat en je wordt helemaal meegesleurd in het verhaal.

Yes, ik heb echt een nieuwe Armentrout-favoriet! Dikke must read deze en ik kan ‘m echt aanbevelen aan iedereen die ofwel fan is van Armentrout ofwel NA’s en emotionele contemporary! Lezen die hap!

Heb jij wel eens een boek van Jennifer L. Armentrout gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Als morgen niet bestaat ♥ Auteur: Jennifer L. Armentrout ♥ Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 320 ♥ ISBN: 9789401912303 ♥ Waardering: *****
Ik heb dit boek als recensie-exemplaar mogen ontvangen, dankjewel Z&K! 

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.