Tuesday Mooney gaat in het zwart – Kate Racculia

Twee weken geleden kon je meedoen met een toffe speurtocht om kans te maken op een exemplaar van Tuesday Mooney gaat in het zwart. Ik was zelf natuurlijk ook heel erg benieuwd naar dit boek, want hoe tof klinkt de flaptekst? Vandaag lees je mijn recensie.

Tuesday Mooney is prima tevreden met haar leven: haar tijd besteedt ze liever aan puzzels dan aan mensen. Als de excentrieke miljardair Vincent Pryce overlijdt en Tuesday hoort dat hij zijn geld nalaat aan de eerste persoon die zijn speurtocht tot een goed einde brengt, gaat Tuesday de uitdaging aan. Maar al snel begint Tuesday zich af te vragen of ze deze intrigerende speurtocht wel tot een goed einde zal brengen. Want om de puzzels van Vincent Pryce op te kunnen lossen, moet ze eerst het raadsel van haar eigen verleden onder ogen zien…

Ik was dus best nieuwsgierig naar dit boek en ik had er ook veel zin in. Maar op de een of andere manier kwam ik er niet echt lekker in. Ik kan mijn vinger er niet zo goed op leggen, maar ik kreeg heel erg weinig binding met de personages. Het boek is absoluut niet slecht en ik vond de spanning en de kant waarop het verhaal heen ging erg tof, maar tegelijkertijd kon ik niet enorm genieten van dit boek.

Hij is nog niet klaar met het leven, ondanks het fijn dat hij dood is.

Het verhaal an sich zit heel goed in elkaar. Alles klopt en komt aan het einde van het verhaal goed bij elkaar. Maar de schrijfstijl voelde voor mij heel afstandelijk, waardoor ik voor mijn gevoel heel weinig met de personages kon meeleven. Je leest het verhaal vanuit verschillende personages, waartussen best snel en niet altijd duidelijk wordt geschakeld, waardoor ik met geen enkel personage echt een band kon opbouwen. Daarnaast voelde het op sommige punten ook echt te chaotisch.

Zoals ik al zei, ik kan mijn vinger niet zo goed op dit boek leggen. Als ik er op terugblik is het eerste wat ik denk: ‘Echt een tof verhaal.’ Maar tegelijkertijd vond ik mijn leeservaring ook wat minder. Omdat ik er niet echt lekker door heen kwam, heb ik best erg lang over het boek gedaan. Mixed feelings dus. Ik denk wel dat – met zoveel andere boeken – iedereen dit boek echt compleet anders kan ervaren. Dus ik ben heel benieuwd wat jij ervan vindt!

Ik ben niet per se teleurgesteld, maar ben ook geen enorme fangirl geworden van Tuesday Mooney. Het verhaal en plot is sterk, maar door te weinig binding met de personages is dit geen nieuwe favoriet geworden.

Zou jij dit boek willen lezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Tuesday Mooney gaat in het zwart ♥ Auteur: Kate Racculia ♥ Uitgeverij: de Fontein
Aantal pagina’s: 382 ♥ ISBN: 9789026155888 ♥ Waardering: ***
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel Uitgeverij de Fontein!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.