Heartstopper 4 – Alice Oseman

Ik had nooit verwacht dat ik echt een fan zou worden van graphic novels, maar na drie delen van Heartstopper van Alice Osman heb ik dit soort boeken echt in mijn hart gesloten. Oké, misschien komt het ook omdat ik Nick en Charlie zo leuk vind. Niet zo gek dus dat ik ook deel 4 graag wilde lezen. Dit boek kwam op donderdag binnen en vrijdagavond was ‘ie uit. Vandaag lees je mijn recensie.

Het gaat heel goed met de relatie van Nick en Charlie. Charlie denkt zelfs dat hij er klaar voor is om dé vier o zo belangrijke woorden tegen Nick te zeggen: ik hou van je. Nick voelt hetzelfde, maar hij heeft andere dingen aan zijn hoofd – hij wil nog voor zijn vader uit de kast komen. Bovendien maakt hij zich zorgen dat Charlie een eetstoornis heeft. Wanneer het nieuwe schooljaar begint, leren Charlie en Nick wat liefde werkelijk voor hen betekent.

O, mensen dit is zo’n ongelofelijk fijne serie. Nick en Charlie zijn zo, zo, ZO lief en schattig samen. Iedereen heeft een beetje liefde nodig en je kunt niet anders dan verliefd worden op die twee samen. Wat heel erg fijn is aan deze graphic novels dat je er niet uren voor uit hoeft te trekken. Het is perfect voor tussendoor, om je eventjes een paar uurtjes te verliezen. Daarnaast is dit ook een enorme aanrader voor de mensen (jongeren) die niet enorm van lezen houden.

Met elk deel wordt de serie een stukje serieuzer. In dit deel zitten best een aantal heftige onderwerpen (lees dus zeker de trigger warning!), maar deze onderwerpen worden ook wel weer op een vrij laagdrempelige manier neergezet. Deze manier doet absoluut geen afbreuk aan de ernst van de situatie, maar het zorgt er ook voor dat het geen enkel moment zwaar wordt. Naast de diversiteit leer je tijdens het lezen dus ook o.a. over eetstoornissen.

Ik heb zoveel zin in het laatste deel in de serie. Aan de ene kant is het natuurlijk heel erg jammer dat de serie met een vijfde deel eindigt, maar tegelijkertijd ben ik ook heel erg benieuwd naar het einde. Nick en Charlie hebben echt een plekje in mijn hart gekregen en dat had ik dus niet helemaal verwacht toen ik begon aan de serie. Maar gelukkig hebben we ook nog een Netflix-serie om naar uit te kijken.

Ik ben echt fan en heb enorm genoten van dit vierde deel. Enne, mocht je nog geen kennis hebben gemaakt met Nick en Charlie, t/m zondag 20 maart maak je op mijn Instagram kans op een exemplaar van Heartstopper 1!

Heb jij deze serie al in je hart gesloten?

Liefs,
Marleen

Titel: Heartstopper 4 ♥ Auteur: Alice Osman ♥ Uitgeverij: Best of YA
Aantal pagina’s: 384 ♥ ISBN: 9789000380749 ♥ Waardering: ****,5
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel Best of YA!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.