Deze boeken zou ik meenemen tijdens een leesvakantie met mezelf

Twee weken geleden had ik het idee om voor een Instagrampost een stapeltje boeken te delen die ik tijdens een weekje leesvakantie met mezelf zou willen lezen. Echter werd ik toen verkouden en kwam een weekje quarantaine wel heel dichtbij, waardoor ik het niet heel erg geschikt vond om dit stapeltje te delen. Uiteindelijk bleken mijn thuistesten negatief én ik vind het nog steeds een leuk idee, dus hier komt mijn stapeltje!

Het lijkt me heerlijk om even een weekje met mezelf op leesvakantie te gaan. Ergens een huisje in de middle of nowhere, een stapel boeken mee en verder niets. Waar kan ik me aanmelden? Ik heb op dit moment namelijk zo’n enorme stapel met boeken die ik het liefst allemaal nog vandaag wil lezen, dat zo’n weekje wonderen zou doen. Het zou weliswaar slechts leiden tot een mini deukje in mijn TBR, maar alle beetjes helpen, zullen we maar zeggen.

De gevangene van Vallenia
Dit boek kocht ik eind februari, met het doel om gelijk te lezen, maar er kwamen allerlei andere boeken tussendoor. Daarnaast vind ik het niet fijn om meerdere fantasy boeken door elkaar te lezen, waardoor ik dit boek nog even heb weggelegd. Het lijkt me wel heerlijk om gewoon een hele dag in dit boek te verdwijnen, dus dit boek ligt sowieso bovenop mijn stapel om te lezen tijdens mijn (helaas fictieve) leesvakantie.

Het bloemenmeisje
Dit boek ligt al veel te lang op mijn TBR en had ik zelfs meegenomen tijdens ons weekendje Delft vorig jaar. Maar dit is zo’n boek die helaas te weinig prioriteit heeft. Zo’n leesvakantie zou dus helemaal perfect zijn.

List & leugens
Het is echt beschamend hoe lang dit boek al op mijn TBR staat. Aan de ene kant wil ik dit boek echt graag lezen (en daarnaast ook het vervolg in de duologie), maar aan de andere kant vraag ik me af of het nog wel leuk is? Ik heb namelijk ook de serie al gezien en het is echt jaren geleden dat ik de trilogie heb gelezen. Hopelijk kom ik overigens wel echt een keer deze maand toe aan dit boek, want anders kan ik beter een ander huisje voor deze serie zoeken.

Not Here To Be Liked
Dit boek kocht ik in November in Zwolle zonder dat ik er ook maar iets van over gehoord had. Inmiddels zie ik ‘m wel wat meer voorbij komen, dus hij belandt dan ook elke keer weer op mijn radar. Daarnaast stond dit boek ook voor 1 januari in mijn kast, dus hij telt ook mee met mijn reading challenge dat ik voor elk boek dat ik uit eigen kast lees, twee nieuwe boeken mag kopen.

Een intens gelukkig gevoel
Dit boek kreeg ik van Janneke (zo lief) en ik ben er zo benieuwd naar. De boeken van Tahereh Mafi zijn altijd een goed idee en dit boek lijkt me heel bijzonder. Daarnaast hoop ik dit boek dan niet zo lang ongelezen in mijn kast te laten staan.

Aristoteles & Dante duiken in de wateren van de wereld
Dit boek kreeg ik in december en is een beetje ondergesneewd in alle mooie boeken die ik sindsdien heb toegevoegd, maar ik wil ‘m wel heel graag lezen. Het boek is behoorlijk dik, dus eigenlijk wel perfect voor zo’n leesweekje

Wat als jij het bent?
Natuurlijk gaat mijn e-reader ook mee, want je zal maar niets meer te lezen hebben. Ik heb een enorme TBR met boeken die nog op mijn Kobo staan én boeken die ik nog met Kobo Plus wil lezen. Wat als jij het bent? is er daar eentje van.

Toekomst (Zand erover #2)
Een ander boek dat ik ook al heel lang wil lezen (sinds oktober) is het tweede boek in de Zand Erover serie van Susan Muskee. Ik heb genoten van het eerste boek, maar ik ben tot nu toe nog niet toegekomen aan de rest van de serie.

Welke boeken zou jij meenemen op een leesvakantie (in je eentje)?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.