This month’s Favoritez #32 – April 2019

Als ik nu terugkijk op april voelt het als een hele saaie en normale maand, maar ik heb alsnog echt veel leuke dingen gedaan. Etentjes, werken natuurlijk en heel veel lezen, dat is eigenlijk mijn maand samengevat. Heerlijk die afwisseling zo! Kijk je gezellig mee?

Met een aantal collega’s ga ik bijna elke pauze op het werk een rondje lopen. Ons kantoor zit dicht bij het centrum van Almere, dus we gaan ook vaak ergens een koffie scoren. Onze favoriete plekjes zijn de Barista Café en Mockamore, aanraders!

Nu ik 4 dagen per week werk proberen we onze weekenden niet zoveel te stoppen. Ik vind het heerlijk om op zaterdag lekker aan te klooien, beetje bloggen en schrijven, koffie drinken, dat soort dingen. Heerlijk toch? En af en toe iets lekkers erbij is ook geen straf! ♥

De eerste zondag van april was het heerlijk weer, dus we besloten het terras op te gaan. Ergens lekker een broodje eten, beetje mensen kijken en even lekker gewandeld door Deventer. Love onze stad!

Ik zit gemiddeld 10 uur per week in de trein en dat zijn heel veel leesuurtjes kan ik je zeggen. Gemiddeld probeer ik elke ochtend een nieuw boek mee te nemen (tenzij het een heel dik boek is). Vaak heb ik ‘m dan nog net niet uit, maar lees ik ‘m vlak voor het slapen gaan uit. Heerlijk en zo slinkt mijn TBR ook een beetje!

Ik werk dus 32 uur en ben een dag in de week vrij. Ik heb gekozen voor de woensdag en dat is echt een goede beslissing geweest. Het voelt als een mini-weekend midden in de week en het is helemaal mijn dag. Ik schrijf op die dagen of ga iets leuks doen. Ik ben zo blij dat ik heb gekozen voor 32 uur, love it! Deze vrije dag zorgt er ook voor dat ik nog lekker veel tijd over heb om te bloggen en te schrijven.

Het was ook weer tijd om een keer met mijn ouders uit eten te gaan en we hadden al een hele tijd (zo’n twee maand van tevoren) gereserveerd bij ‘t Zusje in Deventer. Populair restaurant, want het zit al weken van tevoren vol. Maar het was het waard, want we hebben zo lekker gegeten! Dit restaurant zit op meerdere plekken in Nederland en is een absolute aanrader! Nom nom!

Oeh, jongens, ik kreeg in april ook zo’n toffe uitnodiging! Ik mocht samen met een +1 naar de premiere van After, hoe tof?! Ik nam lieve Janneke mee en we hebben zo’n heerlijke avond gehad. Eerst even ergens gegeten, gezellig bijgekletst en genoten van de film. Het was zo leuk om een keer op die manier met een premiere een film te zien, yay! De film zelf vond ik een beetje tegenvallen, maar daar vertel ik je binnenkort meer over.

Als ik moet werken stap ik elke ochtend om 6:45 in de trein. Yes, vet vroeg, maar dat zorgt er wel voor dat ik niet pas ‘s avonds om 19:00 thuis ben, dus dat is ook fijn. Ook erg tof, begin april had ik daardoor elke ochtend een hele mooie zonsopgang. Nu wordt het steeds vroeger licht, dus de zonsopgangen zijn verleden tijd, maar alsnog was het een feestje! Ik word daar zo blij van!

In plaats van koffie af en toe een terrasje met een verse jus tussen het werken door, ook niet verkeerd!

Ik heb in april zoveel gebakken! Niet alles lukte helaas, maar alsnog vond ik het echt heel erg leuk en ook best ontspannend om in de keuken te staan. Ik maakte vet lekkere (ondanks dat het mislukte) blondies, Spakenburgs hart en van alles voor de paasbrunch. Happy me!

Vorig jaar verbouwden we bijna het hele huis en nu is dan eindelijk de tuin aan de beurt. Al het groen is eruit, we hebben nieuwe tegels en het begint nu echt ergens iets op te lijken. We hopen de tuin begin/half juni af te hebben en dan zal ik in een artikeltje de make over laten zien! Stay tuned!

In april was het natuurlijk ook Pasen en dat vierden we Eerste paasdag bij mijn ouders. Ik had de zaterdag ervoor bijna de hele dag in de keuken gestaan voor cheesecake, merengue (omg, zo zo lekker!) en een sandwichtaart. Jeetje, als ik er nu weer aan denk heb ik weer honger haha.

Daarnaast heb ik ook nog een hele tijd met dit schatje geknuffeld. En zo goed nieuws: over twee weken mag ik mijn eigen konijntje ophalen!

Tweede paasdag was heel erg cliche, want we gingen naar de Intratuin. Sinds een maand of twee zit er een mega store op loopafstand en we waren er nog niet geweest. We hebben wat rondgekeken voor tuinsets en barbecues, maar gingen uiteindelijk met lege handen naar huis. We weten inmiddels wel iets meer wat we willen, dus dat is wel fijn!

Het paasweekend sloten we af met gourmetten met z’n tweetjes, jum!

Wat is Deventer toch mooi, vind je niet? Dit megaveld (en het is nog niet alles) staat gewoon in Deventer en daar zijn we op een avond na het werk heen gewandeld. Heerlijk! ♥

Af en toe een vrije woensdag gezellig besteden met iemand anders is ook niet verkeerd! Ik ging op een woensdag met mama naar Enschede. We hebben een beetje gewinkeld, een broodje gegeten en gekletst. Ook een ijsje mocht met het mooie weer niet ontbreken, gezellig!

Op zondagavond uiteten? Why not? La Cubanita had een nieuwe kaart en die moesten we uit proberen natuurlijk. Fijne afsluiter van het weekend!

Ik zat weer (nog steeds) in zo’n heerlijke leesflow. Ik las in totaal 16 boeken in april en heb echt genoten van een aantal toffe titels. Ik deel nu regelmatig mijn TBR op Instagram en dat is een fijne stok achter de deur om daadwerkelijk die boeken ook te lezen en ook wat boeken uit eigen kast te pakken! Hopelijk blijft deze flow nog een hele tijd hangen!

Ik sloot april af in Amsterdam om met oud-collegaatje Lars te gaan eten. Hij woont sinds een paar maanden in de hoofdstad (op de meest gave plek, midden in de Pijp) en daar moest ik natuurlijk ook even gaan kijken! We aten vet lekker bij Cannibale Royale, tip!

Zo, wat een heerlijke maand was het eigenlijk wel als ik zo terugkijk! Ik ben benieuwd wat mei gaat brengen!

Hoe was jouw april?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.