De enige echt #LUEK boekentag

Het is #leesuiteigenkast maand! We zijn op de helft van de maand en ik hoop dat je al wat fijne boeken uit eigen kast hebt kunnen lezen. Om lekker in het thema van deze maand te blijven heb ik deze #LUEK boekentag gemaakt. Vul jij ‘m ook in?

Oké, we vallen gelijk met de deur in huis: hoeveel ongelezen boeken heb je in de kast?
Oef, dat is een heftige, want ik had verwacht dat het er minder zouden zijn. Ik heb 170 ongelezen boeken in de kast, maar dan heb ik niet de 9 boeken meegerekend die ik deze maand hoop te lezen en ik hoop aan het einde van het jaar ook alle nieuwe boeken van 2021 (dat zijn er op dit moment nog 18) ook gelezen te hebben. Daarmee hoop ik (ver) onder de 150 boeken te komen aan het einde van 2021. Fingers crossed dat het gaat lukken, haha!

Welke drie boeken wil je voor het einde van het jaar sowieso nog lezen?
Ik heb er dus iets meer dan drie, maar uit eigen kast hoop ik in ieder geval nog Bloemenmeisje van Anya Niewera, Daisy Jones & the Six van Taylor Jenkins Reid en List & leugens van Leigh Bardugo te lezen. Die drie boeken liggen overigens alle drie niet op mijn TBR voor deze editie van #LUEK.

Welk boek staat het langst al ongelezen in je kast?
Van mijn TBR stapel van deze maand ligt denk Herfst in Central Park het langst in mijn kast. Ik won dat boek bij een winactie bijna 5 (!) jaar geleden en ik had er zoveel zin in. Nu ligt ie dus al jaren ongelezen te verstoffen, zo jammer! Ik durf eigenlijk niet verder mijn kast in te duiken op zoek naar het boek wat er al het langste in staat.

Welk boek heb je nog in de kast staan, maar verwacht je eigenlijk niet te lezen?
Ik probeer dat soort boeken altijd zoveel mogelijk uit mijn kast te halen. Die krijgen dan bij iemand anders een plekje of ze gaan naar de kringloop. Ik gok dat er een aantal thrillers in mijn kast staan die ik nooit zal lezen, maar op dit moment kan ik nog geen afscheid van specifieke exemplaren nemen. Herkenbaar?

Van welk boek kun je niet geloven dat je ‘m nog steeds niet hebt gelezen?
Van mijn TBR van deze maand baal ik best wel dat ik De side hustle en Showstealer nog niet heb gelezen. Die laatste staat 2,5 jaar in de kast, terwijl ik er bij verschijning zo enorm naar uitkeek. Deze twee wil ik echt, echt, echt lezen deze maand!

Welk boek heb je recent toegevoegd?
Eind augustus heb ik Middernachtbibliotheek en To Love and to Loathe toegevoegd aan mijn kast. Die hoop ik ook nog deze maand te lezen, zodat mijn TBR niet nog meer (onnodig) groeit.

Welk ongelezen boek uit je kast lees je nu?
Op dit moment ben ik bezig in De side hustle. Hiervoor las is Vrees en wraak en hierna ben ik van plan om te beginnen in Het zwarte hart. Maar we gaan ook volgende week een weekje op vakantie, dus dat is ook nog afhankelijk welke boeken via Kobo Plus te lezen zijn haha!

Heb je plannen om deze maand nieuwe boeken te kopen?
Ik probeer tijdens een #LUEK maand eigenlijk geen nieuwe boeken te kopen. Ik verwacht nog wel een recensie-exemplaar en een mogelijk drukproef, dus helemaal geen boekenbuit zal niet lukken deze maand!

Doe jij mee aan #leesuiteigenkast dit jaar? Enne, je kunt deze tag natuurlijk ook invullen als je niet meedoet!

Happy reading!

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.