Blogtour: Heartstopper 3 – Alice Osman

Yes, Heartstopper 3 is inmiddels verschenen en ik kan je alvast verklappen: hij was weer heerlijk! Ik mocht een boek ontvangen in het kader van de blogtour en je leest vandaag mijn recensie én mijn advies aan Nick! Lees je gezellig mee? 

Charlie had nooit durven hopen dat Nick hem ook leuk zou vinden, maar nu zijn ze officieel een stel. Nick heeft zelfs de moed gevonden om voor zijn moeder uit de kast te komen. Maar nog lang niet iedereen is op de hoogte van zijn geaardheid. Nicks oudere broer weet nog van niks en om nog maar te zwijgen over alle andere vrienden en familie. En dan gaan ze binnenkort ook nog op schoolreis naar Parijs.
Het leven kan soms heel moeilijk zijn, zelfs met iemand van wie je houdt aan je zijde. Hoe serieuzer de gevoelens van Nick en Charlie voor elkaar worden, hoe meer ze elkaar nodig zullen hebben. Op sommige momenten zelfs meer dan ooit.

Het heerlijke, lieve verhaal van Nick en Charlie gaat verder in het derde deel van de populaire Heartstopper-serie en wel in Parijs! De perfecte setting voor dit überromantische verhaal. Je kunt niet anders dan verliefd worden op Nick en Charlie en de auteur heeft in dit deel de manier waarop die twee naar elkaar groeien weer heel mooi op papier gezet. Daarnaast zit dit boek ook vol met mooie, subtiele boodschappen, waardoor Heartstopper een serie is dat elke tiener gelezen moet hebben.

Anders dan de voorgaande delen gaat de auteur met dit deel behoorlijk de diepte erin. Er worden heftige onderwerpen aangekaart, maar dit wordt tegelijkertijd ook heel subtiel gedaan. Het ligt er nergens te dik op en het is tegelijk op een hele toegankelijke manier geschreven. Er is geen enorme trigger warning nodig en tegelijkertijd is het ook een mooie les voor mensen die er niet mee te maken hebben (gehad).

En dan natuurlijk mijn advies aan Nick, als onderdeel van de blogtour: Lieve Nick, je bent zo’n ongelofelijke lieverd. Charlie boft maar met jou (en jij stiekem ook wel met Charlie), maar wees af en toe een beetje geduldig met hem? Je weet inmiddels al wat meer over wat er allemaal in zijn hoofd om gaat en ik denk dat hij je nodig gaat hebben om overal sterker uit te komen. Maar laat hem op zijn eigen tempo naar je toe komen. Just be there. Enne, tot snel! 

Heartstopper is een fantastische serie en een prachtige manier om kennis te maken met graphic novels. Deze serie is voor jong en oud, maar net wat meer voor alle tieners die af en toe wat steun en begrip kunnen gebruiken. Echt, lezen hoor!

Heb jij de Heartstopper-serie al ontdekt?

Liefs,
Marleen

Titel: Heartstopper 3 ♥ Auteur: Alice Osman ♥ Uitgeverij: Best of YA
Aantal pagina’s: 384 ♥ ISBN: 9789000379279 ♥ Waardering: ****,5
Ik heb dit boek gekregen van Best of YA, in het kader van de blogtour!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.