Ik zie jou – Clare Mackintosh

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik werd uitgenodigd voor een lunch bij uitgeverij Fontein op kantoor met de hele leuke Clare Mackintosh. Tegelijkertijd kreeg ik ook een vooruitleesexemplaar die ik zo snel mogelijk wilde lezen. Het is dus ook alweer een tijdje geleden dat ik deze recensie heb geschreven, maar ik mag mijn mening over dit boek eindelijk met jullie delen. Het boek ligt vanaf deze week in de winkel.

Wanneer Zoë Walker, tijdens een treinrit naar haar werk, tot haar verbijstering een foto van zichzelf in de krant ziet in de rubriek met seksadvertenties, is ze vastbesloten uit te zoeken hoe die foto daar terecht is gekomen. Ze heeft geen andere aanwijzingen dan de korrelige foto, een website en een telefoonnummer. Haar familieleden wuiven het weg als iemand die misschien veel op haar lijkt. Maar dan verschijnt er een foto van een andere vrouw, een vrouw die net als Zoë elke dag die trein neemt. Wanneer deze vrouw vervolgens gewurgd wordt gevonden, beseft Zoë dat ze gevaar loopt. Maar van wie komt dat gevaar? Iemand die net als zij dagelijks die trein neemt? Iemand die precies weet wat haar routines zijn?

Laat ik beginnen met dat boek ontzettend spannend is. Het is geen standaard thriller waarbij je constant op het het puntje van je stoel zit, maar waarbij je juist geïntrigeerd blijft door de sluimerende spanning die door elke bladzijde heen schijnt. Niet elke pagina is even spannend, maar je wilt wel door blijven lezen om er achter te komen wie de enge stalker is.

Wat Clare ontzettend goed heeft gedaan is een heel standaard en normaal personage een verschrikkelijke periode laten meemaken. Zoë is alles behalve bijzonder en is vaak een saaie, grijze muis. Maar juist dat het om een simpele vrouw gaat, die heel goed je buurvrouw of juist jezelf zou kunnen zijn, maakt het hele verhaal nog bijzonderder. Je hoeft niet speciaal te zijn of bepaalde eigenschappen te vertonen om slachtoffer te worden van stalking en nog erger – moord.

De sluimerende spanning en de enge momenten maken het hele boek ongelofelijk creepy en doen de rillingen over je rug lopen. Tijdens de lunch vertelde Clare over haar onderzoek naar het boek en kwam ze over als een leuke en spontane vrouw, maar als je dat niet weet zou je Clare niet willen tegen komen in het donker, denk ik 😉 Het verhaal zet je ook aan het denken over je vaste gewoontes en zorgen ervoor dat je net even ergens anders instapt of een keer de fiets pakt in plaats van de bus!

Ik zie jou is een spannende, maar geen standaard thriller, waarbij de sluimerende spanning door elke bladzijde komt. Als je van creepy boeken uit, is dit zeker een aanrader! Ik kan eigenlijk alleen zeggen: go read this book!

Heb jij vaste gewoontes?

Liefs,
Marleen

Ps. Heb jij het creepy berichtje al gelezen dat op mijn boek zat geplakt?

Titel: Ik zie jou ♥ Auteur: Clare Mackintosh ♥ Uitgeverij: Fontein
Aantal pagina’s: 384 ♥ ISBN: 9789026137754 ♥ Waardering: ****
Ik wil uitgeverij Fontein bedanken voor het recensie-exemplaar 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.