De spion van 3B – Nana Malone

Vorig jaar kwam The Spy in 3B op mijn radar. Een Engelse romance die als Kobo Original verscheen. Ik had een keer de eerste paar pagina’s gelezen, maar toen kwam er toch weer iets tussendoor. Daarom vond ik het heel erg fijn dat Kobo deze original nu ook heeft vertaald. Vanaf gisteren – 27 januari – kun je deze duologie lezen via Kobo en vandaag lees je mijn recensie van het eerste deel!

Het aanmaken van een datingprofiel kan best lastig zijn als je moet liegen in alles wat je opschrijft. Lyra kan echter moeilijk eerlijk zijn over haar carrière, en ze is vastbesloten om de man die haar hart brak te vergeten en verder te gaan met haar leven. En dus is er maar een optie: op een datingapp met een profiel vol leugens. Maar goed, haar match is geen haar beter.

Lyra is geen marketingconsultant en Marcus is, ondanks zijn fascinatie voor codes, geen videogame-ontwikkelaar. Beiden zijn lid van een elitecorps van undercoveragenten en beiden volgen, zonder het van elkaar te weten, dezelfde dubbelspion. Het verlangen om elkaar de waarheid te vertellen wordt groter met iedere leugen. Want, terwijl de spanning in de zaak hoog oploopt, is dat tussen hen ook het geval…

Ik kan eigenlijk vrij kort zijn over dit eerste deel: het is hilarisch! Er zit ontzettend veel humor in dit boek en dat komt grotendeels door de dramatische ironie die er best wel dik op ligt. Het verhaal gaat over twee spionnen die met elkaar gaan daten en van elkaar – uiteraard – niet weten dat ze een compleet ander leven hebben. Aangezien je het boek vanuit beide perspectieven zorgt dat als lezer echt voor heel veel leuke momenten, zeker omdat de perspectieven redelijk snel worden afgewisseld.

Is alles heel erg geloofwaardig? Mwa. Zit de chemie ongelofelijk goed in elkaar? Nee, ook niet echt. Maar zorgt dat voor minder leesplezier? Absoluut niet. Op de een of andere manier kon ik heel veel hebben bij dit boek, want de humor en de manier waarop het verhaal is neergezet maakt gewoon heel veel hebben. Het enige wat ik wel jammer vond is de vertaling. Die voelt ‘te Nederlands’ aan, op sommige punten zelfs te plat.

Aan de ene kant is dit boek enorm origineel, aan de andere kant voelt ook heel erg cliché. Maar het werkt. Het is een heerlijke romance, met veel spannende elementen. Je moet dit boek niet gaan lezen als je op zoek bent naar een verhaal dat je honger naar CIA-achtige praktijken zal stillen. Maar als je fan bent van een romance met een spannende twist, dan is dit boek voor jou!

Ik ben niet teleurgesteld en heb gelijk zin om het tweede deel in de duologie te lezen. Zoals ik al schreef, de serie Geheime affaires is vanaf gisteren te lezen met Kobo en dus ook te lezen met Kobo Plus!

Zou jij dit boek willen lezen?

Liefs,
Marleen

Titel: De spion van 3B ♥ Auteur: Nana Malone ♥ Uitgeverij: Kobo Originals
Aantal pagina’s: 223 ♥ ISBN: 9781774537152 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit e-book gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel Oona!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.