You are a badass – Jen Sincero

Ik lees de laatste tijd steeds meer non-fictie en ik ben ook steeds op zoek naar nieuwe titels. Vooral boeken over persoonlijke ontwikkeling en groei staan hoog op mijn lijstje. Toen ik in de zomercatalogus van Boekerij You are a badass zag staan, wist ik gewoon dat ik dit boek moest lezen. En ik bleek gelijk te hebben, want wat een boek! Ik vertel je vandaag graag waarom jij dit boek moet lezen! 

Je bent blij met je leven, hebt leuke vriendinnen, een fijn huis, maar toch zijn er nog wel wat dingen die je anders zou willen, beter zelfs. Misschien wil je wel een nieuwe baan? Of een leuke man? Elke maand wat geld opzij zetten, je droom achterna of gewoon eindelijk een kitten in huis nemen? Wat je #lifegoals ook zijn, Jen Sincero neemt je mee en laat je zien hoe je je dromen, plannen, relaties of je carrière een boost geeft en hoe je alle geweldige dingen waar je naar verlangt, kunt krijgen.
Jij bent namelijk een badass en na het lezen van dit boek ken je jezelf nog beter. Je snapt waarom je bepaalde dingen doet, leert om te houden van de dingen die je niet kunt veranderen en de dingen te veranderen waar je niet van houdt. Lees dit boek en begin vandaag nog met je new and improved leven.

Ik heb volgens mij nog nooit zoveel aantekeningen gemaakt tijdens het lezen van een boek. Ik noteerde quotes, tips en pagina’s die ik nog een keer wilde lezen. Zoals de flaptekst al zegt, dit is een boek die je kan helpen bij het hebben van een nieuw en verbeterd leven. Met tips, ervaringen van anderen en inspirerende uitspraken daagt Jen Sincero je uit om meer uit je leven te halen, zelfs als je je leven nu al fijn vindt. Sommige dingen kunnen best een open deur zijn, maar alsnog zijn het vaak wel dingen die je gewoon moet horen. Een extra duwtje in de rug, zeg maar. Hoewel ik het liefst iedereen dit boek in de handen wil drukken (zo ver reikt mijn portemonnee helaas niet), kan ik wel wat fijne quotes delen. Zodat jij nu al kunt beginnen en echt aan de slag kunt gaan zodra je dit boek hebt gelezen.

Als je het leven wilt leiden dat je nooit eerder hebt geleid, doe dan dingen die je nog nooit eerder hebt gedaan.

Het boek is opgedeeld in vijf delen en neemt je geleidelijk mee in de reis naar een beter en hopelijk leuker leven. En echt alles komt aan bod. Redenen waarom je nu op het punt in je leven bent, hoe je iets kunt doen aan je huidige manier van leven  en hoe je uiteindelijk op dat punt kunt komen waar je graag wilt zijn. Waar het vaak zo gaat bij dit soort boeken, kan Jen Sincero af en toe een beetje zweverig zijn. Zo legt ze duidelijk uit hoe de energie om ons heen werkt en hoe je dat in je voordeel kunt laten werken. To be honest, ik geloof er niet echt in, maar toch sta ik er na het lezen wel voor open. Vooral de manier waarop Jen alles op papier heeft gezet, zorgt ervoor dat het minder zweverig wordt. Het klinkt allemaal zo logisch en vooral het feit dat ze er zelf eerst ook niet van wilde weten, maar door mediteren en het omarmen van die energie allemaal heeft bereikt, wil ik het wel graag geloven.

Het is net zo gemakkelijk te geloven dat we geweldig zijn als dat we enorme prutsers zijn.

Ik vind het ontzettend fijn dat ik dit boek ook daadwerkelijk mocht toevoegen aan mijn kast, want het is zeker een boek dat ik nog een keer zal lezen (misschien wel vaker dan één keer) of er af en toe eens bij zal pakken. Ik merkte gelijk na het dichtslaan al een kleine verandering en ik hoop dat ik dit alleen nog maar vaker mag en kan en zal doen. Hoewel dit boek zeker een schop onder je kont is, blijft het allemaal heel erg luchtig door de random opmerkingen die Jen er doorheen heeft gegooid. Ja, je kunt veel meer uit je leven halen, maar dat moet je alleen doen als je dat zelf ook daadwerkelijk wilt. Als jij gelukkig bent op de plek waar je nu bent, lekker blijven zitten. Maar ben je dat niet en wil je iets veranderen? Lees dan alsjeblieft You are a badass, je gaat er van houden.

Jij bent een badass. Jij was er een toen je schreeuwend ter wereld kwam en je bent er nu een. Het universum had anders geen enkele moeite voor jou gedaan. Je kunt de boel nooit zo gigantisch verprutsen dat je badasserigheid verdwijnt. Dit is wie je bent. Dit is wie je altijd zult zijn. Daar valt niet over te onderhandelen.

You are a badass is de perfecte combinatie van dat kleine beetje zweverigheid, praktische adviezen en krachtige boodschappen. Ik heb er nu al veel van geleerd en hoop nog veel meer wijze lessen van Jen Sincero te mogen toepassen. Nu al een van mijn favoriete non fictie boeken van dit jaar (en eigenlijk ooit, aangezien ik nog niet zo lang geleden ben begonnen met lezen, haha). Lees dit boek, je gaat er geen spijt van krijgen! You will spend your €15,99 well! 

Enne… hou van jezelf!

Liefs,
Marleen

Titel: You are a badass ♥ Auteur: Jen Sincero ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 253 ♥ ISBN: 9789402313338 ♥ Waardering: ****,5
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel Boekerij! 

En nog een quote om het af te leren:

Als je niet bent in je leven waar je wilt zijn, blijf doorgaan. Behandel jezelf als de beste vriend die je hebt. Prijs de geweldige persoon die je bent. Laat niemand zich bemoeien met jou en je dromen, en jijzelf al helemaal niet.

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.