This month’s Favoritez #41 – Januari 2020

Jeetje, januari is alweer voorbij! Aan de ene kant voelt het alsof de maand voorbij is gevlogen, aan de andere kant ging de maand af en toe ook wel heel langzaam. Ik wisselde van locatie op het werk, las voor mij doen niet zo heel veel en bakte heel veel! Lees je gezellig mee?

Wij begonnen de maand in London en die dag was niet een heel groot succes. Op 31 december hadden we tickets om The Shard te bezoeken. Echter was het die dag zo enorm mistig, dat we een tweede ticket konden aanschaffen om op een ander moment te gaan. We besloten om dat op 1 januari te doen, vlak voordat we naar het vliegveld zouden vertrekken. Echter bleken de treinen niet te rijden door werkzaamheden en moesten we met drie metro’s en een bus om uiteindelijk op tijd op het vliegveld te zijn. Helaas hebben we The Shard niet meer kunnen bezoeken, dus dat staat op het lijstje voor de volgende keer!

Normaal staat 1 januari in het teken van het rondje ouders/schoonouders, maar die werd nu verplaatst naar 2 januari. We begonnen de dag thuis met een beetje bloggen en opruimen en gingen daarna op pad! We gingen eerst langs mijn schoonouders en gingen uiteindelijk bij mijn ouders eten.

We begonnen het eerste weekend goed met een date night thuis, lekkere dingetjes op tafel en een goede film (Hunter Killer). Love it!

Mijn plannen voor 2020 bevatten onder andere buiten de deur ontbijten, maar we hebben in januari ook elke zondag lekker uitgebreid thuis ontbeten met onder andere cinnamon swirls. Ik heb nog andere ideetjes voor een lekker Sunday Breakfast, dus wie weet lees je deze tips binnenkort in een artikel vol met tips!

Een taartje op donderdag? Yes, want wij hebben weekend! Dit minislofje met bosvruchten haalden we bij AH en die was zo lekker! Voor herhaling vatbaar!

Af en toe even de stad in op een zaterdag is ook wel lekker! We liepen even de markt over, kochten thee in het theesteegje en gingen lunchen bij Bagels & Beans. Ik hou van dat soort zaterdagen!

Ik vond het wel weer eens tijd voor een cheesecake én ik had nog een frambozen-champagne coulis in de vriezer, dus ik maakte deze witte chocolade cheesecake volgens het no bake cheesecake recept uit het boek van Ohmyfoodness en versierde deze met de hiervoor genoemde coulis en chocolade en merengue. Jum!

Zoals elk jaar gingen we ook dit jaar naar de vakantiebeurs. Dit jaar gingen we niet echt met een bestemming in ons hoofd, want ons reisjaar staat zo goed als al vast. Toch besloten we wel te gaan, want je hebt nooit te veel reisinspiratie. We vonden het wel een beetje tegenvallen. Misschien kwam dit doordat we een beetje doelloos rondliepen, maar het voelde op een bepaalde manier een beetje kleiner. Daarna gingen we uiteten bij Friday’s (ook al geen aanrader), maar we hebben wel een gezellige dag gehad met Laure!

Zoals je hier begin deze maand al kon lezen hield ik voor mezelf een extra #leesuiteigenkast maand deze maand en deze ging over het algemeen wel redelijk goed! Ik heb drie boeken uitgelezen (Brooklyn Girls, Hoe je stopt met plastic en Feministen dragen geen roze). It Only Happens in the Movies ben ik ongeveer op een kwart en Onder sterren heb ik voor nu even aan de kant gelegd. En Stockholm Cuisine was een echte DNF, deze wist me gewoon niet te boeien helaas! Ik ben overall best tevreden en gelijk mijn maand goed begonnen!

We maakten ook weer macarons, maar helaas gingen  ze deze keer niet echt goed. De eerste batch van de koekjes mislukten compleet. De tweede portie was beter, maar niet zo lekker als voorgaande keren. Jammer! Desondanks vielen ze in de smaak op het werk!

Of het nu regent of niet, Mango speelt heel graag buiten! Het is af en toe net een dolle puppy, haha!

Ik vond het hoog tijd om mijn boekenkasten weer op te ruimen! Ik heb de meeste boeken eruit gehaald en op een andere plek neergezet, zodat het weer wat opgeruimder en netter is. Love it!

We zijn in begin januari echt vet vaak naar de film geweest, maar de laatste 1,5 week compleet niet, haha! We hebben de laatste maand van de movie pass goed gebruikt, haha! Mijn favorieten waren Dolittle en Just Mercy, zulke mooie en leuke films! Deze films hebben we gekeken: Charlies Angels (4****), Primal (SNEAK; 3***), Playing with Fire (3***), Just Mercy (SNEAK; 5*****), Dolittle (5*****), Dark Waters (SNEAK; 4****).

Vin en ik hadden allebei niet zo’n lekkere week en besloten daarom ons weekend goed te beginnen met een date night op donderdagavond. We gingen een hapje eten bij Proeflokaal t’Oer, een restaurant in het centrum van Deventer. Het restaurant zit er al een tijd, maar wij waren er nog nooit geweest. Ze werken daar met verschillende plateaus, vernoemd naar Hanzesteden in de regio en allerlei verschillende gerechten. Een enorm tof concept en het is ons op zich niet tegengevallen. Het restaurant is erg leuk ingericht en de gerechtjes zijn smakelijk. Wel zijn het erg specifieke smaken, dus wellicht niet voor iedereen geschikt. Zo vonden wij van de ca 14 plateaus er zo’n 5 lekker. Desondanks wel een aanrader, zeker als je heel veel dingen lekker vindt!

Na ruim 2 maanden Zwolle was het eind januari weer tijd om naar Almere te gaan. Ik vind het best jammer dat ik niet meer in Zwolle werk, maar we beginnen nu wel met het werk waar we oorspronkelijk voor zijn aangenomen. Als afscheidscadeautje en als bedankje kreeg ik een mooie bos bloemen!

Terug naar Almere, dus! De reistijd is weer een stuk langer, maar gelukkig wel genoeg leuke plekjes om even koffie te halen in de pauze! Een van onze favoriete plekjes is Stumpel, de boekwinkel waar je heerlijke koffie kunt drinken!

Meer reistijd betekent ook meer leestijd en ik heb in de laatste week van januari nog even drie boeken kunnen lezen in de trein. Gelukkig is dat wel heel bevorderlijk voor mijn leesflow!

Papa en mama kwamen terug van vakantie en ze reden op de terugweg langs Almere zodat we eventjes met z’n drieën konden lunchen. Vet gezellig en een hele goede onderbreking van de dag! Daar heb ik alleen geen foto van, oeps!

Ik heb weer lekker veel gebakken in januari! De macarons waren niet echt goed gelukt, maar ik maakte daarnaast ook blueberry muffins! Ze waren lekker, maar de volgende keer mogen ze wel wat zoeter voor onze smaak! Wel voor herhaling vatbaar!

Januari sloten we af bij de opnames van een tv-programma. We zaten in het publiek van de quiz ‘De quiz is voor jou’, op SBS6. Gisteren was de eerste aflevering en onze aflevering wordt over 2 weken uitgezonden. Verder mag ik hier nog niet al teveel over zeggen!

Januari was een gemengde eerste maand. Op zich was het een lekkere, rustige maand, maar ik merkte ook dat ik sommige dagen zo snel mogelijk wilde verder spoelen. Ik ben heel benieuwd hoe februari gaat zijn. Ik ben al wat leuke dingetjes aan het plannen, dus dat maakt het een stuk leuker allemaal!

Hoe was jouw eerste maand van 2020?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.