Een groeiende bucketlist met Lonely Planet

Helaas is het nu niet het moment om nieuwe reisjes te boeken. Wel is deze gekke en rare periode perfect om weg te dromen bij nieuwe bestemmingen en plannen te maken voor wanneer het wel weer kan. We weten niet wanneer, maar dat we ooit weer op reis kunnen gaan is iets wat zeker is. Een tijdje geleden had ik een prachtig tafelboek in huis van Lonely Planet, 100 reizen die je leven veranderenen mijn bucketlist is weer een beetje gegroeid. Vandaag deel ik met jou reizen die ik graag – ooit, misschien – zou willen maken.

Vallende sterren onder Zuidpoolcirkel (Antarctica)
Als ik ooit heel veel geld heb, wil ik een keertje naar Antarctica. Dat is een ongelofelijk dure bestemming (en terecht), maar het neemt niet weg dat ik er graag heen zou willen. De foto’s die in het boek stonden, waren jaloersmakend en ik denk dat dit een van de bijzonderste reizen is die je ooit in je leven gaat maken.

Tempels bij zonsopgang (Myanmar)
In Myanmar is een plek waar heel veel tempels bij elkaar staan en die ook zonder zonsopgang of zonsondergang al een magische plek is, maar tijdens een zonsopgang, wanneer de wereld langzaam wakker wordt, is het nog een tikkeltje extra bijzonder. Hoewel de ervaring op zichzelf al bijzonder en geweldig zal zijn, kun je het nog unieker maken door met een luchtballon de lucht in te gaan. Azië is – in tegenstelling tot Antarctica – helemaal geen dure bestemming, dus wie weet kan ik deze bestemming snel een keer afstrepen!

Wandeling door Central Park in de sneeuw (New York)
New York is een van mijn favoriete plekken ter wereld en ik kan niet wachten om een keer terug te gaan. Wij zijn er drie jaar geleden geweest in februari en we hebben geluk gehad met het weer. Het was zonnig, compleet niet koud, eigenlijk perfect dus. Ik wil graag een keer terug in de zomer, boekjes lezen in de verschillende parken, terrassen en misschien wel een baseball wedstrijd bekijken. Maar een wandeling door Central Park in de sneeuw? Dat klinkt als pure perfectie. Moeten we minimaal nog twee keer terug, ook geen straf!

Het Lege Kwartier (Oman)
Ik hoop dat wij volgend jaar een reis kunnen maken naar Oman, maar ik twijfel of het Lege Kwartier iets voor ons is. Het Lege Kwartier is de grootste zandwoestijn ter wereld en is ongeveer zo groot als Frankrijk. Je gaat compleet off the grid en ook behoorlijk basic. Hoewel het me tof lijkt, zijn we daar gewoon niet zo geschikt voor. Wel wil ik een nachtje in de woestijn slapen als we naar Oman gaan, maar of dat echt de ervaring van het Lege Kwartier gaat zijn? We zullen zien!

Piramide van Verwachting (Coba, Mexico)
Twee jaar geleden hebben we een heerlijke en prachtige rondreis door Mexico gemaakt (en ik wil nog heel graag terug). Daar hebben we verschillende Maya ruïnes bezocht, maar niet de Piramide van Verwachting in Coba (ook in Yucatan). Deze piramide kun je beklimmen (en ik zeg niet dat ik dat wil doen, misschien), maar het is eigenlijk een excuus om snel weer terug te gaan naar Mexico haha!

Kanosafari tussen reuzen (Zambia)
Een van mijn favoriete dieren uit Afrika zijn de nijlpaarden (#spiritanimal). Het zijn de gevaarlijkste dieren die op aarde rondlopen, maar tegelijk ook lekker lui (ze zwemmen niet). In Zambia kun je kanoën tussen deze reuzen en dat lijkt me een geweldige ervaring. Ook is het een goede reden om weer richting Afrika te gaan en een paar mooie safari’s te maken.

Petra bij kaarslicht (Jordanië)
Naast Oman is Jordanië een land dat ik graag wil bezoeken in het Midden-Oosten en Petra is een van de belangrijkste redenen. De foto’s die ik regelmatig voorbij zie komen zijn altijd sprookjesachtig, maar Petra bij kaarslicht? Wauw (google maar eens)! Dit kan op maandag, woensdag en vrijdagavond (volgens het boek van Lonely Planet, maar dit kan intussen zijn veranderd), dus ik ga me goed inlezen als we daarheen gaan.

Ciudad Perida (Colombia)
Net als Het Lege Kwartier in Oman betwijfel ik echt of dit iets voor ons is, want het is een vier daagse hike en als je ons een beetje kent weet je dat wij niet echt van wandelen houden. Ciudad Perida wordt De Verloren Stad genoemd en de ervaring lijkt me tof. Misschien eerst maar eens gaan oefenen, haha. Lieve Anouk van Reading Traveller is er geweest tijdens haar wereldreis en was enthousiast, dus misschien gaan we dit toch ooit wel doen.

Op jacht naar het Noorderlicht (Lapland, Finland)
Ik denk dat ik niet de enige ben bij wie het Noorderlicht op de bucketlist staat. In Fins Lapland is het onder andere mogelijk om dat te doen en daarnaast zijn er nog heel veel andere dingen die je daar kunt doen in de winter. Ook dit is niet een hele goedkope reis, maar wel eentje die ik de komende jaren hoop te maken.

Heb jij al een van bovenstaande reizen gemaakt? Welke staat op jouw bucketlist?

Liefs,
Marleen

PS Wil jij zelf je bucketlist laten groeien? Je kunt het boek 100 reizen die je leven veranderenbij Bol.com bestellen.

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

  1. Oeh, wat tof dat van Petra! Jordanië is een land die de afgelopen jaren ook op mijn bucket list is binnengekomen. Wellicht dat het ook deels komt doordat een goede vriendin van mij er vandaan komt. Als ik haar verhalen hoor, dan wil ik altijd meteen mijn koffer inpakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.