Een roadtrip door de Verenigde Staten (met boeken)

Vooralsnog staat er later dit jaar in september een roadtrip door het westen van de VS voor ons op de planning, maar het is nog maar even afwachten of we die kunnen maken. Intussen droom en lees ik lekker verder en ik bedacht dat ik ook op een andere manier een roadtrip kon maken door de VS! Heel veel boeken spelen zich namelijk af op verschillende plekken in dit land en ik neem je mee aan de hand van heel veel boeken, reis je gezellig mee?

Onze roadtrip begint in mijn favoriete stad op aarde: New York! Vanaf JFK reizen we met taxi naar het midden van Manhattan. Midden in de Big Apple waan je je even megarijk als je optrekt met Anna K. en haar vrienden! Om de rijkdom niet naar je hoofd te laten stijgen reizen we af naar Brooklyn waar Suze ons opwacht met lekkere stroopwafels in haar Stroopwafelshop!

New York heeft natuurlijk genoeg te beleven, maar even relaxen buiten de stad is geen straf. Sarah Morgan dompelt ons onder in de sferen van New York in haar Liefs uit Manhattan-serie, maar in het vijfde deel neemt ze ons mee naar de Hamptons. Voetjes in het zand, het geluid van de zee op de achtergrond, wie zie ik daar?

Boeken die zich afspelen in New York:
Anna K. – Jenny Lee
♥ De stroopwafelshop – Astrid Harrewijn
♥- Zomer in de Hamptons – Sarah Morgan

In New York halen we ons huurauto op en rijden we richting het zuiden, naar Washington. Washington staat bekend om politiek en Beck Dorey-Stein neemt ons mee in haar avonturen in het Witte Huis toen Barack Obama president was. Daarnaast wacht Alex Claremont-Diaz op ons, als First Son! Wie weet vangen we ook nog wel een glimp p van Henry, de Prins van Wales?!

Boeken die zich afspelen in Washington D.C.
Wanneer kun je beginnen? – Beck Dorey-Stein
♥ Red, White & Royal Blue – Casey McQuiston (vertaling verschijnt op 14 juli bij Zomer & Keuning)

Vanuit Washington D.C. doorkruisen we een aantal staten en reizen we af naar Chicago. De stad zelf is heel erg gaaf, maar misschien kun je beter uit de buurt blijven van de moordenaar uit Kom je spelen? Het zou zonde zijn als je onze roadtrip niet kunt afmaken! 😉

Na een mini-stedentripje in Chicago stappen we weer in de auto voor een behoorlijk lang stuk. Wist je dat Ik kom je halen  van Marijke Vos en Papertowns van John Green helemaal gericht zijn op roadtrips in de VS? In totaal zijn we ruim 13 uur onderweg naar New Orleans, maar we kunnen altijd enen tussenstop maak in Nashville en/of Memphis. Ook komen we nu langs de gebieden waar Alice en 4 andere sterke vrouwen in de jaren 40 van de vorige eeuw met gevaar voor eigen leven boeken rondbrachten.

In New Orleans gaan we langs de Windisle plantage en zien we Clara dansen in het ballet (uit De wensmuur). Ook zien we misschien Andrew uit Nu of nooit optreden in een barretje in het French Quarter.

Vanaf New Orleans rijden we door naar het Westen waar we nog een korte stop maken in El Paso waar we een drankje doen met Ari & Dante!

Boeken die zich afspelen In Chicago, New Orleans, El Paso en op meerdere plekken in de VS:
♥ Kom je spelen? – M.J. Arlidge (Chicago)
♥ Ik kom je halen – Marijke Vos (Roadtrip)
♥ Papertowns – John Green (Roadtrip)
De wensmuur – Mia Sheridan (New Orleans)
Nu of nooit – J.A. Redmerski (New Orleans)
Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum – Benjamin Alire Saenz (El Paso)

Vanuit El Paso rijden we door naar Californië waar San Diego onze eerste stop is. We zijn te gast op de bruiloft van Chloe en Bennett uit Onafscheidelijk. Cheers! En als we dan toch in Californië zijn bezoeken we ook even de campus uit Grenzeloos en Genadeloos, misschien kunnen we nog een drankje doen met Rebecca en Dani?

We rijden door naar LA en bezoeken Hollywood met Angela Clark en bezoeken ook het Halloweenfeestje van Carter en Evie, kunnen we de chemie tussen die twee zelf ervaren! 😉 We rijden door naar San Fransisco waar kennis maken met Macy en Elliot uit Ik ben je niet vergeten, twee toch wel hele lieve mensen.

We maken een uitstapje naar de staat Nevada waar we Sage en Luca bezoeken. We drinken een koffie bij Luca’s zus en misschien kunnen we wat toffe sieraden scoren bij Sage? Met Becky Bloomwood en Angela Clark wagen we een gokje in Las Vegas!

Boeken die zich in Californië & Nevada afspelen
Onafscheidelijk – Christina Lauren (San Diego)
Grenzeloos & Genadeloos – Lis Lucassen (California Campus)
♥ Ik hou van… Hollywood – Lindsey Kelk (Los Angeles)
Ik wil niet voor je vallen – Christina Lauren (Los Angeles)
Ik ben je niet vergeten – Christina Lauren (zouden Christina Lauren iets met Californië hebben?) (San Fransisco)
Raak me. Niet. & Verlies me. Niet. – Laura Kneidl (Nevada)
♥ Shopaholic grijpt in – Sophie Kinsella (Las Vegas)
♥ Ik hou van… Vegas – Lindsey Kelk (Las Vegas)

We vervolgen onze roadtrip en zitten voor de volgende bestemming wel weer wat langer in de auto. In iets meer dan 10 uur rijden we van SF naar Portland in Oregon. Daar strijken we neer bij Fusion, het restaurant dat door Addison en haar vriendinnen wordt gerund. Eet smakelijk!

Na een heerlijk etentje en een nachtje in Portland rijden we door naar Seattle en eten we wederom ons buikje rond, maar deze keer bij Lizzy. Als coffeelover stop ik ook even bij Pike Place bij de eerste Starbucks. Onze laatste stop op het vasteland van de VS is de familie Stone, want wat is er mooier om als souvenir mee te nemen naar huis dan een handgemaakt meubelstuk? Misschien moet je ‘m wel laten verschepen, haha!

Boeken die zich afspelen in Oregon
Luister naar me (en de andere boeken) – Kristen Proby
Het geheime recept voor familie – Katherine Reay
♥ Mr. Stone – Lis Lucassen

We leveren onze auto in Seattle, maar pakken nog wel het vliegtuig naar onze laatste bestemming: Hawaii! Ook hier ontmoeten we Angela Clark, ze wordt al een vaste reisgenoot! Ook ‘breken’ we even in in de soort van huwelijksreis van Olive en Ethan. Hoi!

Onze roadtrip eindigt met onze voeten in het zand, een bloemenslinger om onze nek en een cocktail in de hand. Het was een perfecte roadtrip!

Boeken die zich op Hawaii afspelen:
♥ Ik hou van… Hawaii – Lindsey Kelk
♥ The Unhoneymooners – Christina Lauren

In welk land wil jij graag een roadtrip maken? En welk boek in de VS heb jij met plezier gelezen?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.