Najaar 2017: Boeken waar ik naar uitkijk

Op zoek naar nieuwe boeken is toch wel een van de leukste dingen die je als boekenwurm kunt doen. Ook al heb je stapels en stapels ongelezen boeken in je kast staan, toch zijn er altijd wel weer nieuwe pareltjes die zullen verschijnen die je graag aan je verzameling zou willen toevoegen. Ik doe de najaarscatalogi van verschillende uitgeverijen weer in en maakte een behoorlijke lijst met boeken waar ik naar uit kijk die de komende 4 maanden zullen verschijnen. Pak een pen erbij en schrijf mee!

Zoals je hier, hier én hier kunt lezen vond ik de DIMILY-serie van Estelle Maskame geweldig. Ik vind het dan ook super dat Moon uitgevers haar nieuwe boek In het diepe ook vertalen. Het boek verschijnt op 1 december en ik kijk er nu al naar uit. En heb je die mooie cover al gezien? ♥ Bij uitgeverij Moon verschijnt aan het eind van deze maand ook Duizelingwekkende hoogte, het vervolg op Duizend hoog en staat ook hoog op mijn wishlist!

Bij uitgeverij Best of YA verschijnen er een aantal toffe pareltjes (tenminste ik verwacht dat het toffe pareltjes zijn). Zo ligt begin oktober Warcross in de winkel, een nieuwe YA van Marie Lu. Ik vond haar Legend-serie echt heel erg tof, dus ik ben heel benieuwd naar dit nieuwe boek. In november verschijnt Midnight Sun en bij de Hebban Club dag in juli vertelde uitgever Susanne zo enthousiast over dit boek, dat ik heel erg benieuwd ben geworden naar dit boek.

Uitgeverij Young & Awesome komen elk seizoen ook met een aantal paar mooie titels en in het najaar voegen zij het vervolg op The Jewel, The White Rose toe aan hun fonds. Ik kan niet wachten om te lezen hoe het verhaal verder gaat. Daarnaast verschijnt op 15 november ook Library Kiss en een boek dat zich afspeelt in een bibliotheek mag je als boekenliefhebber natuurlijk niet links laten liggen!

YES! Eindelijk een nieuw boek van John Green. Wauw, wat heeft dat lang geduurd. Op 10 oktober verschijnt Schildpadden tot in het oneindige bij Gottmer. Dit is gewoon een boek dat iedereen waarschijnlijk gaat lezen, omdat het door John Green is geschreven. Ik in ieder geval wel.

Zoals je afgelopen maandag in mijn recensie kon lezen is het eerste deel van The Royals ontzettend verslavend en het vervolg staat zeker in mijn top 3 van boeken waar ik naar uitkijk dit najaar. Verraad verschijnt op de laatste dag van oktober bij Uitgeverij Fontein en ik tel de dagen af. Serieus. Daarnaast verschijnt eind januari bij Fontein ook een nieuw boek van Julie Buxbaum, Het ongeluk project. Ik heb genoten van haar andere boek dus het kan niet anders dan dat ik dit boek in mijn hart zal sluiten.

Verder verschijnt er in januari het tweede boek van Marieke Nijkamp bij Harper CollinsVoor ik je loslaat. Na 54 minuten zijn mijn verwachtingen hoog, maar ik ben overtuigd dat ze het waar kan maken.

Boeken die niet op een afbeelding staan, maar die ook zeker het vernoemen waard zijn:

  • Cel 7 van Kerry Drewery verschijnt op 18-10 bij Luitingh Sijthoff 
  • Renagades van Marissa Meyer verschijnt op 1 december bij Blossom Books
  • Koningsval van Victoria Aveyard (derde deel in een serie) verschijnt op 11 januari bij Cargo

Op naar feelgood! In het najaar verschijnen er ontzettend veel toffe NA’s waarop ik echt niet kan wachten. Zomer & Keuning staat zeker in het lijstje met favorieten van uitgeverijen dit jaar. In oktober verschijnt Vertrouw op mij van Jennifer L. Armentrout, het laatste deel in de Wacht op mij-serie. En de auteur komt naar Nederland! ♥ Op 21 november (mijn verjaardag ;)) verschijnt het laatste deel in de Flight & Glory-serie van Rebecca Yarros, Onweerstaanbaar en ik kan niet wachten om Ember en Josh verder te leren kennen.

Bij Uitgeverij Q verschijnt het vervolg op TweestrijdHartslag. Ook al vond ik Tweestrijd zeker niet de beste NA die ik ooit gelezen heb ben ik zeker nieuwsgierig naar het vervolg.

Fan van erotische romans? Dan hebben Boekerij en Xander Uitgevers goed nieuws voor je. Daar verschijnen respectievelijk Overwonnen van Maya Banks (op 7 november) en Mijn verlangen van Jodi Ellen Malpas (op 29 november). Van die laatste auteur herlees ik nu haar eerste serie en ik ben dol op haar schrijfstijl. Ik kan niet wachten op iets nieuws van haar hand!

EN ER KOMT EEN NIEUW BOEK VAN MIJN FAVORIETE AUTEUR ALLER TIJDEN! Bij Uitgeverij Fontein verschijnt een verhalenbundel van Jojo Moyes (in een hele mooie uitgave!). En het allerbeste nieuws? Jojo komt gewoon naar Nederland! De uitgeverij is op dit moment bezig om allerlei toffe dingen te plannen en ik kan niet wachten op alle leuke plannen. Daarnaast stond in de najaarscatalogi van Fontein dat het derde deel in de serie of Louisa Clark in februari verschijnt! Is it February yet?

Charlotte de Monchy is denk ik mijn favoriete Nederlandse auteur (misschien samen met Lisette Jonkman) en in januari verschijnt haar derde roman bij BoekerijEens gegeven. Is de cover geen feestje?

Bij AW Bruna verschijnt in oktober Sterrenstof. Ik weet nog niet heel veel over het boek, maar het lijkt me echt zo’n ultiem feelgoodboek. Perfect toch?

Andere feelgoodboeken die de komende tijd verschijnen, maar niet op de afbeelding staan:

  • Zwemmen met haaien van Ann Kidd Taylor (op 19 oktober) verschijnt bij Ambo | Anthos
  • Zolang het duurt van Abbi Glines (in december) verschijnt bij Karakter

In de zomercatalogi van dit jaar vond ik niet zoveel thrillers die me wisten te trekken. In het najaar is dat wel anders! Zo verschijnen bij Cargo Vind mij van J.S. Monroe en De waarheid van Melanie Raabe. Bij Ambo | Anthos verschijnt De laatste meisjes van Riley Sager (toffe cover, toch?). Zoals je in mijn recensie van De andere vrouw kon lezen vond ik die thriller van Sandra Brown tof, dus ik ben heel benieuwd naar haar andere boeken. De laatste zet verschijnt in januari bij Boekerij. Overigens verschijnt ook het zesde deel in de Helen Grace-serie van M.J. Arlidge, maar ik moet de vier delen daarvoor nog lezen dus die ik heb maar even niet genoemd, haha.

Naast hele toffe YA’s, feelgood-romans en thrillers staan er ook nog drie boeken op mijn verlanglijstje die niet onder die genres vallen. Zo heeft blogger Femke een boek geschreven over de ‘quarterlife crisis’ en ik ben heel benieuwd naar haar ervaringen. Zelf zit ik (nog) niet in die periode, maar wat goede raad vooraf kan geen kwaad toch? Fuck the quarterlife crisis ligt op 15 november in de winkel.

Jane Eyre is een klassieker die je gewoon gelezen moet hebben en uitgeverij Rainbow brengt deze klassieker in december in een prachtig (hardcover) jasje. Deze staat op mijn wishlist voor kerst! Een ander boek dat op mijn wishlist voor kerst staat is De notenkraker die door Blossom Books (begin november) in een prachtige versie wordt uitgebracht. I love it! 

Naar welke boeken kijk jij uit?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.