Een bijzonder jaar – Lori Nelson Spielman

September is zoals jullie misschien wel weten #leesuiteigenkast maand en tijdens het plannen kwamen er bij We Love Feelgood achter dat Een bijzonder jaar van Lori Nelson Spielman bij heel veel van ons in de kast stond. Hoog tijd om dat boek er ein-de-lijk eens bij te pakken. Gisteren verscheen de groepsrecensie op onze page en vandaag tijd voor mijn recensie! 

Als haar moeder te jong overlijdt, is Brett Bohlinger kapot van het verlies. En dan krijgt ze ook nog te horen dat ze haar erfenis niet krijgt. Wel heeft haar moeder een brief aan haar dochter achtergelaten, met daarin een lijstje met levensdoelen die Brett als tiener voor zichzelf opstelde. Als zij deze doelen binnen een jaar bereikt, zal Brett alsnog haar erfdeel ontvangen.

Maar Brett is niet meer het meisje dat ze vroeger was. Haar moeder moet toch hebben geweten dat de ambities van een tiener niet passen in het leven van een volwassen vrouw? Als Brett op zoek gaat naar haar lang vervlogen dromen, wordt echter al snel duidelijk dat de mooiste dingen soms gebeuren op de meest onverwachte momenten…

Je kunt dit boek eigenlijk het beste samenvatten als een lief, schattig en ontroerend boek. Ik heb niet met dikke tranen gelezen, maar een brok in je keel? Ja, die was regelmatig aanwezig. Brett heeft een lijstje die ze als tiener heeft geschreven en moet afwerken om haar erfenis te ontvangen. Echter is het geen onmogelijke lijst, maar juist een lijstje met ‘hele normale’ taken die veel mensen in het leven willen bereiken. Het liefst wilde ik Brett juist een handje helpen om haar doelen te bereiken.

Een bijzonder jaar is een ultieme feelgoodroman die je als fan echt gelezen moet hebben. Echter heeft het verhaal, net als vele andere feelgoodverhalen, geen spannende plottwists die je niet aan ziet komen. Ik zag een aantal gebeurtenissen van een afstandje aankomen, maar waar ik desondanks van heb genoten. Ik hoopte met heel mijn hart dat Brett bepaalde keuzes zou maken en mijn hart maakte dan ook regelmatig een klein sprongetje als ze ook daadwerkelijk ‘mijn’ keuze maakte. Ondanks dat het boek behoorlijk voorspelbaar was genoot ik met volle teugen.

Vooroverbuigend grijp ik naar mijn ribben en voel de fysieke pijn om mijn moeder. Hoe moet ik zonder haar ooit mijn weg door dit leven vinden? Er zit nog zoveel dochter in me.

Het enige minpuntje aan dit boek vond ik Brett. Aan de ene kant vond ik haar een ietwat naïeve, schattige vrouw die met het overlijden van haar moeder hard op de grond wordt gesmeten. Aan de andere kant was ze ook behoorlijk verwend en egoïstisch. Tijdens het lezen hebben mijn ogen regelmatig de binnenkant van mijn oogkassen gezien als ik weer eens met mijn ogen draaide.

Ik ben echt heel erg blij dat ik door deze maand eindelijk dit boek heb opgepakt. Ik heb genoten en ben nu ook erg benieuwd naar Lori’s 3e roman, Hou me vastEen bijzonder jaar is wat mij betreft echt een aanrader en een must read als je fan bent van feelgood.

Heb jij al eens een boek van Lori Nelson Spielman gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Een bijzonder jaar ♥ Auteur: Lori Nelson Spielman ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 352 ♥ ISBN: 9789022579718 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.