Passagier 23 – Sebastien Fitzek

Jeetje, wat is het lang geleden dat er een recensie online verscheen van een thriller. Nu lees ik ook niet heel vaak thrillers, dat kan er mee te maken hebben. Voor de #leesuiteigenkast maand besloot ik een diverse TBR te maken en gooide (legde, want ik gooi niet met mijn baby’s) twee thrillers op de stapel, waarvan Passagier 23 er een van was. Dus bij deze: eindelijk weer een recensie van een thriller.

Politiepsycholoog Martin Schwarz heeft tijdens een vakantie op het cruiseschip Sultan of the Sea zijn vrouw en zoontje verloren. Niemand heeft ooit kunnen ophelderen wat er tijdens die noodlottige reis is gebeurd en
Martin blijft achter als een mentaal wrak. Hij heeft zich voorgenomen nooit meer één voet op een fcruiseschip te zetten, totdat hij vijf jaar later een mysterieus telefoontje krijgt van een oudere dame die beweert meer van de verdwijning te weten. Martin gaat terug naar het gewraakte schip en komt op het spoor van een verdwenen gewaand meisje dat is teruggekeerd naar de Sultan – samen met de teddybeer van zijn zoontje…

Laat ik beginnen met de schrijfstijl van Fitzek. Dit is het eerste (maar zeker niet het laatste) boek dat ik van hem las, maar al vrij snel viel me op dat hij ongelofelijk goed de spanning tussen de woorden en zinnen door kan laten sijpelen. Ik vond zijn schrijfstijl, dat gekenmerkt wordt door erg lange zinnen, niet altijd fijn, maar de spanning die hierdoor bijna bezit van je neemt kon ik wel erg waarderen.

Een cruise maken staat al een tijdje op mijn Bucket list. Echter heb ik tijdens het lezen wel een aantal keren mezelf wel afgevraagd of ik dat nog wel zo graag zou willen. Door alles wat de hoofdpersonen meemaken twijfelde ik of een cruise maken nou echt zo’n must is. Natuurlijk het is fictie, maar het was zo geloofwaardig geschreven dat ik niet verbaasd zou zijn dat deze gebeurtenissen ooit echt in het nieuws zouden staan. Een aantal gebeurtenissen waren misschien teveel van het goede, maar het zorgde er wel voor dat je op je puntje van je stoel terecht komt.

Door de schrijfstijl duurde het even voordat ik in het verhaal was gezogen, maar na ongeveer 150 pagina’s was ik gewend en kon ik het niet meer wegleggen. Jeetje, op een gegeven moment vertrouwde ik niemand meer en had ik geen idee welke kant het op zou gaan. Ik geloofde altijd dat ik een behoorlijke goede rechercheur zou zijn, maar na het lezen van Passagier 23 neem ik dat terug. Fitzek heeft me compleet op het verkeerde been gezet (overigens zag ik de laatste pagina’s wel van verre aankomen. Gelukkig toch nog een beetje detective skills aanwezig).

Als je fan bent van ijzersterke thrillers kan ik je dit boek zeker aanraden. Het kan niet anders dat Fitzek je compleet verbaasd achterlaat. Ja, aanrader! En nu op zoek naar andere boeken van deze auteur.

Wil jij graag een cruise maken?

Liefs,
Marleen

Titel: Passagier 23 ♥ Auteur: Sebastian Fitzek ♥ Uitgeverij: The House of Books
Aantal pagina’s: 389 ♥ ISBN: 9789048825271 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.