Anna K. – Jenny Lee

Anna K. trok me gelijk door de prachtige cover, maar vooral omdat het boek een hervertelling is van de klassieker Anna Karenina. Nu ben ik zelf helemaal niet bekend met deze klassieker, maar ik wilde heel graag deze nieuwe YA lezen van Jenny Lee. Na verschijning lag het boek in de bus en ik begon vrijwel direct. Vandaag lees je wat ik van dit boek vind!

Anna K. is zeventien jaar oud en staat aan de top van de Manhattan en Greenwich society (alhoewel haar paarden en honden toch op nummer 1 staan). Alexander W. is haar perfecte, ietwat saaie vriendje, en haar bedwingende Koreaans-Amerikaanse vader is haar hele leven al trots op haar geweest. Ze lijkt het dus allemaal perfect voor elkaar te hebben.

Terwijl haar vrienden het moeilijk hebben met hun alledaagse tienerlevens, lijkt Anna er altijd boven te staan. Totdat ze ‘graaf’ Alexia Vronsky op Grand Central ontmoet. Hij is een beruchte playboy die al jaren van kostschool naar kostschool hopt en alleen voor zijn eigen plezier lijkt te leven. Op papier is hij het tegenovergestelde van Anna. Maar vanaf hun ontmoeting wordt alles anders…

Alexia en Anna voelen zich onvermijdelijk tot elkaar aangetrokken en Anna moet beslissen hoeveel van haar leven ze op wil geven om met Alexia verder te gaan. Maar dan dreigt een schokkende onthulling hun relatie te vernielen en Anna wordt gedwongen zich af te vragen of ze zichzelf überhaupt wel écht kent…

Vanaf het begin krijg je gelijk heel veel personages naar je hoofd gegooid, maar gelukkig zorgt dit vanaf het begin voor heel weinig verwarring. De personages worden duidelijk geïntroduceerd en hebben allemaal hun eigen karaktertrekjes, waardoor je ze al snel herkent. Het deed me wel heel erg denken aan een mix tussen Gossip Girl, Crazy Rich Asians en Duizend hoog. En terwijl ik van die boeken en serie echt enorm heb genoten, wist Anna K. me eigenlijk helemaal niet zo te boeien.

Ik heb so far alleen maar hele positieve recensies gelezen en dit gaat dus een onpopulaire mening worden, maar ik vond het hele boek niet zoveel zeggend. Er gebeurt eigenlijk niet zoveel, afgezien van de nodige drama en intriges, maar die kwamen heel vlak op mij over. Het boek is een dikkertje, met bijna 500 pagina’s, en voor mij had het verhaal met gemak in 300 pagina’s verteld kunnen worden. Zoals ik hierboven al schreef ben ik niet bekend met het originele verhaal, maar ik weet dat het boek van Tolstoy ook heel veel pagina’s telt. Maar de drama in deze hervertelling is heel oppervlakkig en vooral echt van de huidige tijd. Door de hele specifieke kenmerken van de afgelopen twee à drie jaar te gebruiken is de kans groot dat dit boek over een paar jaar al niet ‘meer te lezen’ is, omdat alles zo snel veranderd.

Tijdens het lezen merk je dat er iets groots staat te gebeuren en daar wordt vaak op een niet hele subtiele wijze naar toegewerkt. Ik vond het einde niet verrassend, ondanks dat ik het originele verhaal dus niet ken. Wel moet ik zeggen dat Jenny Lee een hele fijne, vlotte schrijfstijl heeft. Waar bijvoorbeeld Crazy Rich Asians, waar ik hierboven naar verwees, soms een beetje langdradig kan zijn door alle drama en alle personages, weet de auteur van Anna K. wel absoluut de vaart er in te houden.

Helaas was Anna K. niet echt mijn ding. De drama deed me niet zoveel en ik vond de intriges en gossip een beetje oppervlakkig en nietszeggend overkomen. Echter zijn er heel veel mensen die het niet met mij eens zijn, dus geef dit boek zeker een kans als je fan bent van YA’s vol met drama, gossip en rijke mensen.

Zou jij dit boek graag willen lezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Anna K ♥ Auteur: Jenny Lee ♥ Uitgeverij: Moon
Aantal pagina’s: 496 ♥ ISBN: 9789048848737 ♥ Waardering: ***
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel Moon! 

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

  1. Wat een fijne eerlijke recensie! Dit boek deed mij qua beschrijving ook direct aan Crazy Rich Asians denken, maar aangezien ik dat boek niet leuk vond, heb ik deze maar overgeslagen. 🙂

  2. Wat jammer dat het niet je ding was! Ik ben er onwijs benieuwd naar, eb het originele boek ook niet gelezen maar ik ken het verhaal wel en ben heel nieuwsgierig hoe dat in YA-vorm is gegoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.