Levana – Marissa Meyer

Een van de beste YA-series op dit moment wordt nu uitgegeven door Blossom Books. Ik heb het natuurlijk over The Lunar Cronicles. Helaas is de serie voor mij afgelopen (afgezien van Alle sterren) dus hoog tijd dat de rest van de recensies ook hier online voorbij komen! In Cinder, Scarlet en Cress zagen we koningin Levana regelmatig voorbij komen, maar in haar ‘eigen’ boek leren we haar pas echt goed kennen! Lees je mee? 

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand Wie is de mooiste van het land?

Lezers van de Lunar Chronicles kennen koningin Levana als een meedogenloze heerseres, die haar glamour gebruikt om de macht te houden. Maar lang voordat ze het pad van Cinder, Scarlet en Cress kruiste, was Levana een heel ander iemand. Haar verhaal is nog nooit verteld. Tot nu.

Het eerste wat ik dacht tijdens het lezen en ook nadat ik het boek dichtsloeg was: Kun je het haar kwalijk nemen? In Levana ontdek je allereerst de planet Luna en hoe daar alles in elkaar steekt, maar je krijgt vooral een kijkje in het leven van iemand die je eigenlijk alleen maar van een afstandje kent en die je vooral minacht (ik tenminste wel). Maar in haar eigen boek lees je alle redenen achter haar keuzes en hoe ze zo is geworden en stiekem kan ik het haar helemaal niet kwalijk nemen dat ze zo’n ongelofelijke b*tch is.

Zoals we in Harteloos al konden lezen is Marissa Meyer een held in het schrijven en beschrijven van een bad guy, maar deze persoon tegelijkertijd te doen laten voorkomen als een lieverd. Ook al doet ze de gemeenste dingen, toch heeft ze tijdens het lezen een hartje in je plek veroverd en het is lastig om haar daar weg te krijgen.

Het enige minpuntje aan dit boek vond ik dat je erg weinig van Luna ziet. Ik had juist meer over deze planet willen lezen en hoe alles hier reilt en zeilt. Je leest er wel iets over, maar Levana is juist het uitgelezen boek om alles nog duidelijker te maken en nog een extra kijkje te geven.

En wauw, dat einde. Natuurlijk is het hartstikke voorspelbaar en je weet vooraf al hoe het afloopt omdat je het hele verhaal al kent, maar alsnog is het zo zielig! Ik kan gewoon niet anders zeggen dat ik Levana echt een leuk personage vind, ondanks dat ze eigenlijk gewoon een harteloos kreng is, haha!

Sowieso is The Lunar Cronicles een serie die je gewoon gelezen moet hebben en ondanks dat Levana ‘maar’ een tussendeel is is het zeker een fijne toevoeging aan een hele toffe serie!

Heb jij The Lunar Cronicles al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Levana ♥ Auteur: Marissa Meyer ♥ Uitgeverij: Blossom Books
Aantal pagina’s: 175 ♥ ISBN: 9789020678871 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.