Nu of nooit – J.A Redmerksi

Vorige maand won ik twee boeken bij Boekhandel Stevens en Nu of nooit was er eentje van. Ik hou van NA’s en ik hou van de NA’s van Volt. Ik besloot het boek niet te lang te laten verstoffen en ik pakte ‘m op in het fijne, lange Hemelvaartsweekend. Vandaag lees je mijn recensie!

Camryn Bennett dacht dat ze haar leven op een rijtje had. Maar toen ging alles mis. Camryn is vastbesloten positief te blijven en door te bijten. Na een avond in een hippe club die een onverwachte wending neemt, besluit ze om alles achter te laten en opnieuw te beginnen.
Ze stapt in een bus, gewapend met alleen een telefoon en een tas met een paar essentials. Ze heeft geen idee wat ze eigenlijk zoekt – ze weet alleen dat ze zo ver mogelijk weg wil. Wat ze vindt is Andrew Parrish. Door Andrew ontdekt Camryn een hele andere kant van zichzelf, en hij maakt de roadtrip een stuk wilder en spannender. Maar net als Camryn is ook Andrew ergens voor op de vlucht. Zullen zijn geheimen ze dichter bij elkaar brengen, of alles kapotmaken wat ze hebben opgebouwd?

Voordat ik begon met dit boek had ik al een aantal gemengde reacties gelezen van andere bookstagrammers/bloggers. Ik was daarom heel benieuwd of ik die menig zou delen of dat ik juist wel enorm enthousiast zou zijn. Het begon enorm goed. Nu of nooit is een tikkie duisterder dan een gemiddelde NA en dat vond ik een fijn begin. Daarnaast vond ik het hele idee achter een roadtrip met een zo goed als vreemde echt een tof idee. In het begin snapte ik dus echt compleet niet waarom mensen dit boek niet enorm fijn vonden.

Maar dan zwakt het verhaal na ongeveer 1/3 echt compleet af. Vanaf dat moment had ik continu een ‘net niet gevoel’. Het plot was het net niet, de chemie tussen Andrew en Camryn komt net niet lekker uit de verf en de schrijfstijl voelde ook net iets te gemaakt. En dat vond ik enorm jammer, want het idee en de personages an sich zijn heel erg leuk. Echter zijn ze niet goed uitgewerkt. De auteur heeft ze beide mooie karakters gegeven, maar dan doen ze bepaalde dingen of reageren ze op bepaalde gebeurtenissen en dat paste compleet niet bij de karakters. Heel erg zonde!

Waar ik me ook mateloos aan ergerde tijdens de tweede helft is het continue gebruik van het woordje ‘schat’. Dit komt grotendeels door de vertaling, want de kans is groot dat er in het Engels steeds gebruik wordt gemaakt van ‘babe’ of iets dergelijks, maar het woord ‘schat’ wordt er ongeveer elke alinea wel ingeknald. Dit haalde me compleet uit de leesflow. Daarnaast is het einde ook een beetje jammer. Ik zag ‘m een beetje aankomen en het voelde niet als de juiste afsluiting. Ik zag overigens wel dat er een vervolg komt, dus misschien komt het daardoor (het boek is overigens wel prima te lezen als standalone, alles is goed afgesloten).

Zoals je kunt lezen ben ik niet echt fan en deel ik de gemengde gevoelens van andere lezers wel. Het is op zich geen slecht boek, maar op teveel gebieden is het net niet en dat is jammer. Mocht je op zoek zijn naar een hele fijne en goede NA dan heeft Volt zeker betere boeken vertaald.

Heb jij dit boek al gelezen? Wat vond jij ervan?

Liefs,
Marleen

Titel: Nu of nooit ♥ Auteur J.A. Redmerski ♥ Uitgeverij: Volt
Aantal pagina’s: 384 ♥ ISBN: 9789021420158 ♥ Waardering: ***

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.