Waar is Grace? – Emily Elgar

Een van de thrillers waar ik deze zomer naar uitkeek was Waar is Grace?. Dit boek verschijnt vooralsnog alleen als e-book bij Uitgeverij de Fontein. Ik mocht een digitaal recensie-exemplaar ontvangen en begon vol goede moed! Vandaag lees je of dit een topper is!

Meg en haar dochter Grace zijn zeer geliefd in het stadje Ashford. Dus wanneer Meg vermoord gevonden wordt en Grace vermist is, is iedereen in shock. Niet in de minste plaats omdat Grace al jaren ziek is en misschien nog maar een paar dagen te leven heeft. Wie vermoordde de moeder die haar leven in dienst stelde van haar zieke dochter, en wie ontvoerde de dochter, die zonder haar medicijnen niet overleeft? De zoektocht levert onvoorstelbare en schokkende antwoorden op.

Het duurde eventjes voordat ik erin zat. Het verhaal wordt verteld vanuit twee personages die er op het eerste ogenblik niet zoveel mee te maken lijken te hebben en dit zorgde voor behoorlijk veel verwarring. En ik moet toegeven dat ik de keuze van perspectief nog niet helemaal begreep toen ik het boek uit had. Het is een bijzondere en zeker originele keuze, maar had niet heel veel toevoeging aan het verhaal. Je leest het verhaal vanuit een journalist die Meg en Grace ooit heeft geïnterviewd en het buurmeisje dat Megs lichaam ontdekt. De afwisseling tussen beide zorgt wel voor genoeg vaart.

Door de verwarring aan het begin zat ik er eigenlijk het hele boek net niet in. Ik wilde zeker weten hoe het afliep en wat er precies met Grace is gebeurd, maar ik zat tegelijk niet op het puntje van mijn stoel. Er zit voldoende vaart in het verhaal en het verhaal wordt goed opgebouwd, maar er zaten voor mij te weinig verrassingen in. Het einde zag ik best wel snel aankomen en dat vond ik jammer. Bij dit soort boeken hoop je op hele spannende en complete WTF-momentjes, maar die bleven voor mij uit. Kan komen omdat ik een raar brein heb (quilty as charged), maar het einde was voor mij voorspelbaar.

Het onderwerp zelf (waar ik niet al te veel over wil uitweiden) is wel enorm sterk. Het geeft het hele verhaal een creepy vibe en als je het boek hebt uitgelezen en je precies weet wat er is gebeurd ga je in je hoofd nog wel een keer het verhaal na om bepaalde dingen opnieuw te analyseren. Het onderwerp houd je in ieder geval in je greep, maar helaas was de uitwerking voor mij niet even lekker.

Ik heb een beetje mixed feelings over dit boek. Aan de ene kant was het geen slecht verhaal en het onderwerp dat Emily Elgar aanstipt is heftig en goed gekozen, maar ik vind het niet echt een psychologische thriller. Daarvoor zaten er te weinig verrassingen in en was het einde te voorspelbaar. Ik denk dat dit een goed boek is voor de lezers van Liane Moriarty!

Lees jij e-books?

Liefs,
Marleen

Titel: Waar is Grace? ♥ Auteur: Emily Elgar ♥ Uitgeverij: de Fontein
Aantal pagina’s: 273 ♥ ISBN: 9789026151323 ♥ Waardering: ***
Ik heb dit e-book als recensie-exemplaar ontvangen, dankjewel De Fontein!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.