Films en series van de laatste tijd

Naast veel lezen, heb ik de afgelopen weken ook veel films en series gekeken, al dan niet samen met Vin. Ik vind het af en toe wel leuk om hier een overzichtje te delen met films en series die ik heb gekeken, misschien haal je er nog wat inspiratie uit! Kijk je mee?

Downton Abbey
Ik ben zo’n vijf jaar te laat, maar ik heb eindelijk Downton Abbey gekeken. Verslonden, kun je beter zeggen. Ik heb geen idee waarom het zo lang heeft geduurd voordat ik deze serie heb gekeken, maar ik ben zo blij dat ik het eindelijk heb gedaan! Ook precies op tijd, want de serie is per 1 januari van Prime Video afgehaald (bummer, want ik was zo weer opnieuw begonnen). Ik heb zo enorm genoten van deze serie en ik ben een mega fan geworden van Violet Crawley. Iedereen heeft zo’n persoon nodig in zijn of haar leven.
Helaas is de serie op dit moment niet te zien op Prime Video. De film uit 2019 is nog wel te zien.

The Queen’s Gambit
Ik had al veel positieve reacties gelezen, maar ik was een beetje sceptisch. Hoe kon een serie over schaken zo tof zijn? En o my, ik heb geen idee, maar tof is ‘ie absoluut! Dit is denk ik een van mijn favoriete series aller tijden. De serie is zo ontzettend sterk en fascinerend. De serie heeft 7 afleveringen en is daarna afgelopen (such a shame) en ik kon niet stoppen met kijken. Ik heb altijd gezegd dat ik wilde leren schaken, na deze serie had ik dat alleen wel wat minder haha. Maar zonder gekkies op een stokje, kijk deze serie! Je gaat er geen spijt van krijgen!
De mini-serie van 7 afleveringen is te zien op Netflix.

Virgin Rivers
Nog zo´n gevalletje van, misschien een beetje laat? Maar ik had zin in een luchtige serie na Downton Abbey en ik besloot Virgin Riverste gaan kijken. Ik weet dat de serie gebaseerd is op een reeks boeken, maar ik had weinig zin om al die boeken te lezen, dus ik besloot alleen de serie te kijken. Ik ben inmiddels ergens in seizoen 2 en ik vind het een feestje om te kijken. Luchtig, maar wel met wat zwaardere onderwerpen. Ik moet wel zeggen dat ik tussendoor ook wel wat andere dingetjes doe, maar het is een prima serie om tussendoor te kijken of op de achtergrond aan te hebben.

Soul – Disney +
Ik ben een sucker voor Disney films, dus het was niet gek dat ik tijdens de maand december Disney+ weer een maandje aan had gezet. Onder andere voor Mulan en The Greatest Showman, maar vanaf 1e kerstdag staat er een nieuwe film van Pixar en Disney online. Soulis een bijzondere film over de mens en een zoektocht naar jezelf en wat je belangrijk vindt in het leven. Het is niet mijn favoriete film, maar vermakelijk was ‘ie wel!
Soul is te zien op Disney+.

Bridgerton
Zodra bekend werd dat de serie van Julia Quinn of de Bridgertons verfilmd zou worden keek ik er al naar uit. Vanaf 25 december staat het eerste seizoen van deze serie op Netflix en ik heb het hele seizoen op 3e kerstdag gebinged. De enige reden dat ik op stond was dat ik naar de wc moest. En man, wat heb ik genoten. Ik kon niet stoppen met kijken en wilde dat ook helemaal niet. De serie is wat anders dan de boeken, maar wel op een goede manier. De serie is misschien ook vrij expliciet, maar ja, dat zijn de boeken ook, dus must watch. Ik kan nu al niet wachten op het vervolg. O en het volgende boek dat aan het einde van deze maand verschijnt.
Het eerste seizoen van 8 afleveringen is nu te zien op Netflix.

Little Women
De derde klassieker die ik met Janneke heb gelezen was Onder moeders vleugels, ofwel Little Womenvan Louisa May Alcott. Ik besloot eerst de film te kijken en daar heb ik echt van genoten. Aankomende week komt er nog een lees- en kijkervaring online van deze film en het boek, maar ik vond het echt een fijne film. Een beetje traag en misschien iets te lang, maar wel een feestje om naar te kijken. Ik heb vooral genoten van Jo en Laurie, die zijn echt perfect voor de acteurs neergezet.
Little Women is te zien op Netflix.

The Crown
Jaren geleden keek ik het eerste seizoen van The Crowntoen deze net op Netflix stond. Ik vond het tof, maar ook een beetje langdradig. Daarom stond ik niet gelijk te springen om de volgende seizoenen te kijken. Echter ben ik wel heel nieuwsgierig naar het 4eseizoen, dus ik ben weer opnieuw begonnen met kijken. Ik heb het eerste seizoen samen met Vin gekeken, daarna is hij afgehaakt, maar ik ben langzaam nog aan het kijken. Het gaat niet heel snel, maar het is wel genieten.
Seizoen 1 t/m 4 is te zien bij Netflix.

Mulan
Een van de twee redenen dat ik in december Disney+ weer heb aangezet was Mulan. De film zou eigenlijk in maart in de bioscopen draaien, maar dat werd uitgesteld door Corona. Uiteindelijk verscheen de film ergens halverwege 2020 op Disney+ tegen betaling, maar vanaf begin december is het nu te bekijken binnen het abonnement. Ik vind de tekenfilm versie van Mulan erg tof, dus ik was erg benieuwd. Ik vond de Live action geen tegenvaller, maar ook niet mega bijzonder. Het is geen topper zoals bijvoorbeeld The Lion kingof Beauty and the Beast dat wel was.
Mulan (Live Action) is sinds 4 december te zien bij Disney+.

Welke films en series heb jij de laatste tijd gekeken? Heb je nog tips?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.