Reading challenges 2022 – Mijn plannen

Bij een nieuw jaar hoort natuurlijk een nieuwe reading challenge. In tegenstelling tot een paar jaar geleden houd ik het tegenwoordig best netjes met het aantal challenges, zeker omdat ik voornamelijk lekker voor de lol wil lezen. Dat neemt niet weg dat ik toch weer wat plannen heb gemaakt dit jaar. Lees je mee?

Hoeveel boeken wil ik lezen?
Vorig jaar zette ik mijn challenge op 150 boeken waar ik met ruim 230 boeken ver overheen ben gegaan. Ik zou dus mijn challenge op 200 kunnen zetten. Maar ik heb besloten om mijn challenge op 1 boek te zetten. Ehm 1? Ja, en de kans is groot dat ik op het moment dat dit artikel online verschijnt dat doel al heb gehaald.

Maar waarom 1? Vorig jaar zag ik bij een aantal bloggers en bookstagrammers dat ze hun aantal op 1 hebben gezet, om geen druk te ervaren. Nu moet ik zeggen dat ik nooit druk ervaar van mijn challenge, juist omdat ik het altijd met gemak heb gehaald. Maar het is geen wedstrijd, zelfs niet met mezelf, om een bepaald aantal boeken te lezen. Goodreads gebruik ik sowieso eerder om makkelijk bij te houden welke en hoeveel boeken ik heb gelezen, dan dat ik echt perse een aantal boeken wil lezen. Dus daarom, mijn Goodreads challenge is dit jaar 1! Yay!

En ga je dan nog andere challenges doen?
Kort gezegd, nee. Zoals ik hierboven al schreef, ik ga vooral voor de lol lezen en vooral lezen waar ik zin in heb. Natuurlijk/hopelijk zullen daar regelmatig een paar mooie recensie-exemplaren tussen zitten, maar verder houd ik het rustig dit jaar.

Hoop ik wat meer klassiekers (samen met Janneke) te lezen? Ja, zeker. We hebben nog een paar mooie titels liggen, dus keuze genoeg. Wil ik mijn aantal ongelezen boeken uit kast naar beneden brengen? Absoluut, want het zijn er nog steeds teveel. But no pressure als dat niet lukt. Ik heb wel een lijstje opgesteld van 22 fysieke boeken die ik in 2022 wil lezen. Die verschijnt over een tijdje hier online!

De enige challenge waar ik hopelijk wél aan mee ga doen is de reading challenge van Zomer & Keuning (mits zij deze weer gaan organiseren natuurlijk). De zomerchallenge van Uitgeverij de Fontein was een feestje afgelopen zomer, dus ik wil een poging doen met de bingo van Z&K. En als het toch niet lukt? Ook helemaal prima!

Ga jij een challenge met jezelf aan? Hoeveel boeken hoop jij in 2022 te lezen?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.