Het cupcake café – Jenny Colgan

Eind 2020 kon je exclusief bij Bruna een nieuw boek van Jenny Colgan kopen. Voor slechts €7,99 had je een nieuw boek van deze feelgoodauteur in handen en ook ik dook gelijk de Bruna in voor een exemplaar. In februari begon ik enthousiast, maar toen kwam ik er niet doorheen. Eind april probeerde ik het nog een keer en nu zat ik er een stuk beter in. De recensie schreef ik niet lang daarna, maar bleef in concepten staan. Nu een nieuwe druk begin volgende maand verschijnt, vond ik het tijd om eindelijk mijn recensie te delen! Lees je mee? 

Issy Randall kan bakken. Nee, meer dan dat – Issy kan verbluffend luchtige, hemelse taarten maken waar het water je van in de mond loopt. Haar talent heeft ze van haar grootvader, in wiens bakkerij ze is opgegroeid. Wanneer ze haar (oersaaie) baan kwijtraakt, besluit ze dat het tijd is voor de Grote Stap. Gewapend met recepten van haar grootvader, de hulp van haar beste vrienden en van de lokale bankmanager die zijn nek voor haar uitsteekt, opent ze Het Cupcake Café. Maar Issy heeft absoluut geen idee waar ze aan begonnen is. Al haar moed – en veel cake – is ervoor nodig om een ramp te voorkomen…

Zoals ik hierboven al schreef, de eerste keer kwam ik er niet echt doorheen. Ik vond het begin de sfeer best deprimerend en donker en daar had ik niet zo heel veel behoefte aan. Toen ik het boek een tweede kans gaf duurde het nog steeds wel eventjes voordat ik er echt in zat, maar daarna is wel met recht weer een Jenny Colgan. De boeken van Colgan staan er natuurlijk om bekend dat de hoofdpersoon een eigen bedrijf begint, de lekkere baksels komen je bijna tegemoet en de personages krijgen behoorlijk wat voor hun kiezen. Dat is in Het cupcake café niet anders, dus fans van Colgans boeken zullen absoluut hun hart ophalen.

Wel moet ik zeggen dat ik de schrijfstijl heel erg chaotisch vond. Je leest het verhaal vanuit veel verschillende perspectieven en er wordt steeds gewisseld. Soms was ik dan een alinea aan het lezen en realiseerde ik me pas halverwege dat het weer vanuit iemand anders was geschreven. Het deed op zich niet veel af aan mijn leesplezier, maar ik denk dat het verhaal er beter zou zijn geweest als het slechts uit één of enkele perspectieven werd verteld.

De vele recepten vond ik echt een heerlijke toevoeging. Ze waren zo uitgebreid beschreven dat ik gelijk zin had om ze zelf te maken en ik denk dat ik ook zeker wel een paar recepten een keer ga uitproberen. Die leuke recepten maakten voor mij de wat mindere personages goed. De helft van de personages vond ik verschrikkelijk en waar normaal gesproken irritante personages veel voor een verhaal kunnen doen, vond ik dat in dit boek wat minder helaas.

Fans van Colgans boeken zullen waarschijnlijk niet teleurgesteld worden met Het cupcake café. Het is niet mijn favoriete boek van deze auteur, maar het was een vermakelijk verhaal!

Heb jij wel eens een boek van Jenny Colgan gelezen? Heb je een favoriet?

Liefs,
Marleen

Titel: Het Cupcake Café ♥ Auteur: Jenny Colgan ♥ Uitgeverij: LS Amsterdam
Aantal pagina’s: 458 ♥ ISBN: 9789024591855 ♥ Waardering: ***

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.